PSŽ NADOMAK NOVOG POLUFINALA LIGE ŠAMPIONA: Da li se sjajni niz od 21 utakmice bez poraza nastavlja?

V.M.

28. 03. 2024. u 10:02

FUDBALERKE PSŽ-a će u revanš utakmici četvrtfinala Lige šampiona ugostiti Heken (21.00).

ПСЖ НАДОМАК НОВОГ ПОЛУФИНАЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА: Да ли се сјајни низ од 21 утакмице без пораза наставља?

Foto Profimedia

Domaćin je na prvom meču bio bolji rival, dominirao je većinom meča i na kraju je zasluženo slavio sa 2:1, pa će danas pred svojim navijačima braniti gol prednosti.

Tradicija će takođe biti na strani fudbalerki PSŽ-a koje kroz istoriju igraju veoma dobro u ovoj fazi takmičenja i na poslednjih osam nastupa u četvrtfinalima čak šest puta su prolazili dalje.

Zanimljivo je to da je vrlo malo falilo i da se ne nađu u nokaut fazi, Jako su loše započele grupnu fazu izgubivši prva dva meča od Ajaksa i Bajerna, ali u naredne četiri utakmice su sakupile deset bodova i uspele da zauzmu prvo mestu u grupi ''C''.

Ključni meč igrale su u poslednjem kolu protiv Bajerna, delovalo je da će ispasti jer su gubile većim delom susreta, ali autogol Stenvejove u 88. minutu im je doneo preko potrebni bod (2:2) koji ih je pogurao ka četvrtfinalu.

Takođe, vredi istaći fenomenalnu formu u kojoj se nalaze, nanizale su 21 meč bez poraza, a za vreme tog neverovatnog niza upisali su čak 17 pobeda uz četiri remija.

Sa druge strane, gostujuće igračice znaju da su veliki autsajderi na današnjem duelu, pa bez puno pritiska dolaze u Pariz. One su zadovoljne svojim nastupom u Ligi šampiona, jer su nakon dugih osam godina ponovo uspele da se plasiraju u četvtrfinale i to su uradile u veoma teškoj grupi sa Čelsijem, Parizom i Realom.

Sakupile su 11 bodova, a ključna je bila pobeda u poslednjem kolu nad Realom (1:0) kojom su postali prva švedska ekipa koja se plasirala u ovu fazu takmičenja nakon uvođenja novog formata u sezoni 2021/22.

Poraz od PSŽ-a im je bio jedini u drugom delu sezone, pored njega su upisale tri ubedljive pobede, uključujući onu nad Kristjanstadom proteklog vikenda (7:2).

NAŠ TIP: 1X&|1+&||1+ (kvota 1,40)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)