DUŠAN TADIĆ USRED GRČKO-TURSKOG RATA: Liga konferencija poslednja šansa za osvajanje trofeja za Fenerbahče i Olimpijakos

O. M.

11. 04. 2024. u 09:07

OLIMPIJAKOS dočekuje ekipu Fenerbahčea u prvoj utakmici četvrtfinala Lige konferencija. Utakmica se igra na stadionu "Karaiskaki" od 18 časova i 45 minuta.

ДУШАН ТАДИЋ УСРЕД ГРЧКО-ТУРСКОГ РАТА: Лига конференција последња шанса за освајање трофеја за Фенербахче и Олимпијакос

Foto: Profimedia

Pirejci su na putu do četvrtfinala Lige konferencija prošli kvalifikacije za Ligu Evrope, a onda i grupnu fazu tog takmičenja, na tom putu eliminisavši i dve srpske ekipe, Čukarički u plej-ofu i TSC u grupi A.

Kao trećeplasirani preselili su se u Ligu konferencija gde su morali da odigraju plej-of rundu protiv Ferencvaroša. Na debiju Hosea Luisa Mendilibara na klupi pobedili su sa 1:0, koliko je bilo i u revanšu. U osmini finala su izbacili Makabi iz Tel-Aviva iako su u prvoj utakmici na "Karaiskakiju" doživeli težak poraz od 4:2. Nadoknadili su u revanšu u Bačkoj Topoli gde su već posle prvih 45 minuta vodili sa 3:0. Na kraju je bilo 4:1, pa su se igrali produžetci u kojima je grčki tim dao još dva gola.

Olimpijakos će po svemu sudeći i ove godine ostati bez titule u Grčkoj. Šest kola pre kraja su na četvrtom mestu, sa četiri boda zaostatka za liderom PAOK-om. Pobedili su poslednje dve utakmcie u Superligi, protiv Arisa i Lamije, ali su pre toga izgubili od direktnih konkurenata za titulu Panatinaikosa i AEK-a. Protiv tri prvoplasirane ekipe osvojili su samo tri boda na osam utakmica.

Pošto su u prvom kolu Kupa ispali od Panatinaikosa, čini se da je Liga šampiona jedina prilika da osvoje neki trofej.

Na putu do finala stoji im Fenerbahče koji je imao težak put dovde. Morali su Turci da igraju tri runde kvalifikacija pre nego što su upali u grupu sa Ludogorecom i Nordšelandom gde su tek u poslednjem kolu izborili plasman dalje pobedom nad austsajderom grupe Trnavom, a na ruku im je išla i pobeda Ludogoreca nad danskim predstavnikom koji je u kvalifikacijama eliminisao Partizan.

U osmini finala Fenerbahče je eliminisao Union Sen Žiloa. Kod kuće su izgubili sa 1:0 u revanšu, ali im je prolaz donela pobeda od 3:0 u Briselu. Jedan od strelaca na toj utakmci bio je i kapiten srpske reprezentacije Dušan Tadić.

Na domaćoj sceni Feneru, slično kao i Olimpijakosu u Grčkoj, izmiče titula. Sedam kola pre kraja zaostaju dva boda za liderom i najvećim rivalom Galatasarajom, ali problem je što su "žuti kanarinci" najavili istupanje iz Lige, posle dešavanja na derbiju sa Trabzonom kada su navijači "tajfuna sa Crnog mora" ušli na teren i napali igrače Fenera. U znak protesta Fenerbahče je odbio da igra Superkup sa Galatasarajem, tačnije izveo je juniorski tim, ali je i njega povukao posle prvog napada protivnika u kome je Ikardi postigao gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,69)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)