MILENKOVIĆ I DRUŽINA BI DA PREKINU LIGAŠKI POST: Gosti sa severa nemaju za šta da se bore u završnici prvenstva

V.M.

15. 04. 2024. u 07:50

FIORENTINA će pokušati da ostvari prvu ligašku pobedu još od februara kada večeras od 21.00 bude ugostila Đenovu na ''Artemio Frankiju''.

МИЛЕНКОВИЋ И ДРУЖИНА БИ ДА ПРЕКИНУ ЛИГАШКИ ПОСТ: Гости са севера немају за шта да се боре у завршници првенства

FOTO: AP/Tanjug

Domaćini su proteklog vikenda poraženi sa 1:0 od Juventusa u Torinu, bila je to veoma frustrirajuća utakmica za Fiorentinu i njihovog trenera Vinčenca Italijanu pošto su imali značajan posed lopte, ali nisu znali šta da urade i nisu uspeli da pronađu put do mreže ''stare dame''.

Tim porazom pali su na deseto mesto i produžili ligaški niz bez pobede na četiri meča, tako da će Italijano, koji verovatno napušta klub na leto, uspeh za kraj mandata morati da traži u Kupu ili Ligi konferencija uprskos obećavajućem startu Serije A.

Toskanski klub bi mogao da se sastane upravo sa Juveom u finalu Kupa Italije sledećeg meseca, jer su oba tima pobedila svoje prve polufinalne mečeve. Viola je bila bolja od Atalante (1:0), dok su Vlahović i družina savladali Lacio sa 2:0 i još su bliži novoj borbi za trofej.

Fiorentina je svoje najbolje partije pružala u Evropi ove sezone gde joj ide dosta dobro u Ligi konferencija, dogurala je do četvrtfinala u kojem je remizirala sa Plzenjom u prvom meču i imaće priliku da pred svojim navijačima obezbedi plasman u narednu fazu.

Pre nego što ugoste češkog predstavnika, domaćini će morati da odigraju današnji meč u kojem traže tek treći prvenstveni trijumf u 2024. godini, što je dosta poražavajući podatak i jedini gori od njih u tom segmentu su prežaljena Salernitana i Frozinone koji se grčevito bori za opstanak.

Sa druge strane, Đenova se ove godine vratila u Seriju A i trener Alesandro Đilardino je pokazao da poseduje zavidan kvalitet, jer je sa ne preterano talentovanim sastavom rutinski obezbedio opstanak.

''Grifoni'' praktično ni u jednom trenutku nisu bili u opasnosti od ispadanja i završnicu prvenstva dočekuju mirno na 12. mestu sa 38 sakupljenih bodova, čak 11 više od Frozinonea koji je prvi tim ispod crte.

Iako takmičarski gledano nema za šta da se bori u ovom trenutku, gosti dolaze u Firencu u poprilično dobroj formi, neporaženi na poslednje tri utakmice u kojima su upisali pobedu uz dva remija.

Što se tiče izostanaka, Fiorentina nema problema sa njima, ali Italijana se možda odluči da odmori nekoliko igrača za revanš sa Plzenjom, dok će kod Đenove meč propustiti Malinovski, Maturo i Vitinja.

Ako pogledamo istorijat međusobnih duela, videćemo da je on na strani Viole koja je vezala tri pobede uključujući trijumf iz prvog dela sezone kada je bilo 4:1.

Domaćin u poslednje vreme igra utakmice sa dosta malo golova, samo tri puta je tresao mrežu na minulih pet mečeva, a kako je gost ekipa koja voli da se prilagodi svom protivniku više nego da nametne neki svoj stil igre, verujemo da ćemo i danas gledati nešto tvrđu utakmicu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,64)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave