ZVEZDA OD PROŠLOG DERBIJA NIJE PRIMILA GOL: Može li Partizan bez najboljeg strelvca da otključa bravu na "Rajku"?

O. M.

20. 04. 2024. u 09:40

ŠAMPION Srbije i lider Super lige Crvena zvezda dočekuje prvog pratioca Partizan u trećem ovosezonskom "večitom derbiju" koji je na programu od 18 časova na stadionu "Rajko Mitić".

ЗВЕЗДА ОД ПРОШЛОГ ДЕРБИЈА НИЈЕ ПРИМИЛА ГОЛ: Може ли Партизан без најбољег стрелвца да откључа браву на Рајку?

FOTO: M. Vukadinović

Biće ovo prvi ovosezonski derbi u kome Crvena zvezda ne juri bodovni zaostatak, štaviše, "crveno-beli" bi pobedom mogli da pobegnu "večitom rivalu" na, možda ne nedostižnu, ali sasvim sigurno teško dostižnu prednost.

Jer, ako puleni Vladana Milojevića ostvare trijumf, otići će na plus deset u plej-ofu, u kojem se nakon toga igra još šest kola. Sa druge strane, Partizan je nakon izborenog remija 9. marta (2:2) na bunjištu najvećeg rivala doživeo potpuni kolaps i rezultatsku krizu kojoj se kraj ne nazire. Na sve to, nadovezala se i suspenzija Igora Duljaja koji neće moći svojom energijom kraj aut linije da motiviše igrače, a upitan je i nastup najboljeg pojedinca Partizana i heroja prošlog derbija, golmana Aleksandra Jovanovića. Probleme sa povredom ima i Mateus Saldanja, najbolji strelac „parnog valjka“ koji je van terena od pomeutnog susreta na „Marakani“ kada je pogodio mrežu crveno-belih.

Sve to ukazuje da je Zvezda favorit u subotnjem okršaju, pošto je od prethodnog derbija nanizala šest pobeda u prvenstvu sa ukupnom gol-razlikom 20:0. Iza brojki, krije se i ne toliko ubedljiva igra crveno-belih, ali više je verovatno da neatraktivni rivali iz donjeg doma i velika razlika u kvalitetu nisu uspeli da izvuku žar iz Milojevićeih igrača.

Taj prošli susret Zvezde i Partizana početkom marta, bio je pravo osveženje za ljubitelje fudbala, konkretnije najveće svetkovine srpskog loptanja. Posle mnogo godina i utakmica na ivici negledljivosti, „minimalaca“ ispunjenih faulovima i prekidima igre, „večiti“ su odigrali susret za pamćenje. Mnoštvo šansi, tečne igre i čak četiri pogotka - što se desilo prvi put još od 2017. godine - uz fenomenalni navijački dekor, nešto je što bi trebalo da postane standard u najvećoj utakmici na ovim prostorima.

Tradicija je apsoluno na strani crveno-belih, koji na “Marakani” nemaju poraz od najvećeg rivala već sedam godina. Na domaćem terenu, Zvezda je bez poraza u Superligi od 30. agvgusta 2017, odnosno na 138 mečeva. Čak i da je u Humskoj sve idealno, pitanje je da li bi "crno-beli" mogli da ugroze najvećeg rivala.

Ovaj, 173. prvenstveni derbi biće svojevrsna uvertira za okršaj istih rivala na istom mestu samo četiri dana kasnije u Kupu Srbije, gde će "večiti rivali" pokušati da izbore mesto u finalu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)