GRADSKI DERBI U PRESTONICI: ''Čekićari'' traže prekid crne serije na ''Selhurst parku''

V.M.

21. 04. 2024. u 10:20

U okviru 34. kola najjače fudbalske lige sveta, Kristal palas će u malom gradskom derbiju ugostiti Vest hem (16:00).

ГРАДСКИ ДЕРБИ У ПРЕСТОНИЦИ: Чекићари траже прекид црне серије на Селхурст парку

Foto: Profimedia

Proteklog vieknda, Kristal palas je napravio jedan od najvećih šokova u sezoni zabeleživši pobedu od 1:0 na gostovanju na ''Enfildu''. Ne samo da je to umanjilo šanse Liverpula za titulu, već je to takođe bio najbitniji trijumf šefa struke ''orlova'' Olivera Glasner od kada je preuzeo tim krajem februara, a usput je i verovatno obezbedio opstanak njegovoj ekipi.

Palas je trenutno 15. na tabeli, ali ima čak osam poena prednosti u odnosu na Luton koji je odigrao dva meča više od njega, tako da realno gledano ne bi trebao imati problema sa opstankom u eliti.

Zanimljivo je to da domaćin ove sezone nije uspeo da ostvari uzastopne pobede nijednom tokom kampanje, a odličnu priliku imaće za to danas jer u poslednje vreme igra veoma dobro protiv Vest hema i na minula tri obračuna sa ''čekićarima'' ostvario je dve pobede uz remi.

Sa druge strane, iako su sredinom nedelje eliminisani iz Evrope, fudbaleri Vest hema su odigrali veoma dobar meč protiv Leverkuzena. Jurili su dva gola zaostatka, poveli su preko Antonija, ali do drugog pogotka nisu mogli i na kraju su u samoj završnici meča primili i gol za konačnih  (1:1).

Sada im je preostala samo Premijer liga u kojoj se bore za mesta koja vode u Evropu iduće sezone, trenutno su osmi, ali zaostaju samo dva boda za Junajtedom i Njukaslom koji su ispred njih na tabeli.

Remi sa Leverkuzeom bio im je treći vezani meč u svim takmičenjima bez pobede, a generalno su na poslednjih pet utakmica ostvarili samo jedan trijumf, tako da će danas na ''Selhurst parku'' tražiti prekid loše forme.

Dobra vest za goste je što će se nakon odrađenih suspenzija na teren vratiti Paketa i Palmieri, a takođe posle dva prošutena kola zbog povrede Mojes će ponovo moći da računa na Bovena.

Ako pogledamo tradiciju međusobnih duela, videćemo da su goleade redovna pojava u ovom malom gradskom derbiju i na njihovih poslednjih 13 obračuna oba tima su tresla mrežu.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)