JUNAJTED OVU PRILIKU MORA DA ISKORISTI: Najgora ekipa Premijer lige dolazi na ''Old traford''

V.M.

24. 04. 2024. u 08:00

U zaostaloj utakmici 29. kola Premijer lige, Mančester junajted će na ''Old trafordu'' dočekati ekipu Šefilda (21.00).

ЈУНАЈТЕД ОВУ ПРИЛИКУ МОРА ДА ИСКОРИСТИ: Најгора екипа Премијер лиге долази на Олд трафорд

Foto: Profimedia

Iako je Mančester junajted za vikend obezbedio svoje mesto u drugom uzastopnom finalu FA kupa, način na koji su to učinili je još više povećao sumnju u budućnost menadžera Erika ten Haga. ''Crveni đavoli'' su vodili protiv drugoligaša Koventrija sa 3:0 u 70. minutu, da bi neobjašnjivo ispustili svoju prednost pre nego što su na kraju pobedili na penale, ali tek nakon što je ''nebeskoplavima'' VAR zbog malog ofsajda poništio gol u 120. minutu za koji se tada mislilo da je pobedonosni.

Ten Hag je nakon meča insistirao da to popodne nije bilo neprijatno za njegovu ekipu, ali slabašne proslave plasmana u finale njegovih igrača sugerišu drugačije.

U finalu će igrati sa Mančester sitijem, a osvajanje takmičenja bi moglo da predstavlja spas sezone Mančesteru koji se bašu muči u Premijer ligi i ovo kolo dočekuje na više nego razočaravajućoj sedmoj poziciji.

Turbulentna sezona domaćina definisana povredama bitnih igrača i dramama van terena bi mogla da rezultuje Junajtedovim neigranjem u Evropi iduće godine, a kako bi se pobrinuli da to ne bude slučaj, moraju ili osvojiti FA kup ili ostati među prvih sedam na tabeli.

Forma ekipe ne nagoveštava da će to lako uraditi i pored činjenice da imaju dva, odnosno tri boda više od Vest hema i Čelsija (ZAVISI OD MEČA SA ARSENALOM) koji su ispod njega na tabeli, jer Mančester nije slavio u prvenstvnu još od devetog marta, tačnije na četiri vezana meča.

Ipak, danas ima odličnu priliku da prekine post jer mu na noge dolazi najgora ekipa Premijer lige, Šefild junajted, a uz to tradicija njegovih mečeva sa novopromovisanim ekipama koje je savladao na 12 uzastopnih susreta daje dodatno samopouzdanje ''crvenim đavolima'' da mogu do tri boda pred svojim navijačima.

Što se tiče Šefilda, on je proteklog vikenda izgubio gotovo sve šanse da opstane u ligi jer je poražen od Barnlija sa 1:4 na ''Bramal lejnu''. Tim neuspehom ''oštrice'' su ostale zacementirane za dno tabele sa samo 16 sakupljenih poena, što je čak deset manje od Notingema koji je prvi tim iznad crte.

Pored slabašnog napada, glavni problem gostiju je katastrofalna defanzivna igra i u dosadašnjem toku prvenstva primili su čak 88 golova i na čak pet utakmica ove sezone su primali bar pet pogodaka.

Najgori defanzivni rekord u istoriji Premijer lige ima Svindon koji je u sezoni 1993/94. tačno 100 puta vadio loptu iz svoje mreže, ali ako Šefild ovako nastavi, nije nemoguće da taj rekord bude izjednačen, ako ne i oboren.

Što se tiče izostanaka, oba tima imaju velikih problema sa njima.

Domaćini će sigurno biti bez Martineza, Malasije, Marsijala i Šoa, dok je trio Rašford, Maunt, Varan pod velikim znakom pitanja. 

Kod gosta meč će propustiti Baldok, Bašam, Dejvis, Igan i Norinton Dejvis, a vrlo verovatno Bruster i Robinson.

Junajted je ove sezone savladao Šefild sa 2:1, a verujemo da će i danas upisati rutinsku pobedu na ''Old trafordu''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)