SMENA TRENERA U REDOVIMA ''CRNO-BELIH'' PRED POLUFINALE KUPA: Da li će šok-terapija odraditi svoje?

V.M.

23. 04. 2024. u 08:59

U prvoj utakmici polufinala turskog kupa Ankaragudžu će dočekati Bešiktaš na ''Erjaman stadionu'' u Ankari (19.30).

СМЕНА ТРЕНЕРА У РЕДОВИМА ЦРНО-БЕЛИХ ПРЕД ПОЛУФИНАЛЕ КУПА:  Да ли ће шок-терапија одрадити своје?

Foto Profimedia

Turublentna sezona Bešiktaša dobila je novi okret pre deset dana kada se uprava kluba odlučila da smeni Fernanda Santosa nakon serije loših rezultata. Zameniće ga pomoćnik Serdar Topraktepe kojem će ovo biti drugi put da preuzima kormilo ove sezone, jer je to uradio nakratko i pre dolaska portugalskog stručnjaka posle smene Rize Džalambaja.

Dovoljno o haosu u redovima ''crno-belih'' govori da je ovo čak peti put da menjaju trenera od starta sezone, a plan je da Topraktepe do kraja kampanje vodi tim, pa da se na leto pronađe dugoročno rešenje.

Iskusni Turčin je proteklog vikenda imao svoj novi debi na čelu, a zanimljivo je da se Bešiktaš upravo susreo sa Ankaragudžuom i slavio je sa 2:0.

Što se tiče samog kupa, današnji gost je poprilično rutinski došao do polufinala i redom je bio bolji od Ejuspora (4:0), Antalije (2:1) i Konjaspora (2:0).

Poslednji put je osvojio ovo takmičenje 2021. kada je ujedinio kup i titulu prvaka, ali od tada nije osvojio nijedan trofej i ima lepu priliku da prekine taj post.

Sa druge strane, Ankaragudžu je imao dosta teži put do polufinala, a najimpresivnija pobeda bila mu je svakako ona iz četvrtfinala u kojoj je na iznenađenje svih dominantno savladao Fenerbahče sa 3:0.

Ako pogledamo formu domaćina, pre pomenutog poraza od Bešiktaša ona je bila poprilično dobra, jer tim iz prestonice nije bio izgubio na tri vezane utakmice (dva trijumfa uz remi).

Istorijat međusobnih duela je na strani Bešiktaša, Ankaragudžu ga je savladao samo jednaput na poslednjih deset susreta, ali zanimljivo je da je taj trijumf ostvario upravo u kupu prošle godine kada je izbacio ''crno-bele'' u osmini finala posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,43)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)