LIL IMA SVE U SVOJIM RUKAMA: Trijumf protiv ''orlova'' ga vodi u Ligu šampiona

V.M.

19. 05. 2024. u 08:30

U poslednjem kolu francuske Lige 1 fudbaleri Lila će ugostiti Nicu na ''Pjer Mauroju'' (21:00).

ЛИЛ ИМА СВЕ У СВОЈИМ РУКАМА: Тријумф против орлова га води у Лигу шампиона

Foto Profimedia

Sve je jasno pred današnji meč, Nica je trenutno peta i tu će završiti prvenstvno, ne može ni gore ni dole na tabeli, ali to nije slučaj sa Lilom koji se bori za direktan plasman u Ligu šampiona.

Treći je na tabeli i izjednačen je po broju bodova sa četvrtoplasiranim Brestom (po 58 bodova) koji je remijima sa Nantom i Remsom ''pucao'' sebi u noge i tako dopustio ''dogama'' da ga preteknu.

One su to učinile trijumfom nad Nantom u prošlom kolu i ukoliko danas slave gotovo sigurno će igrati Ligu šampiona jer im je gol-razlika za plus dva bolja od Brestove što je bitno jer se ona gleda ukoliko timovi imaju isto osvojenih poena.

Domaćin je prošlu sezonu završio na petom mestu, tako da je napredak u igri pod Paolom Fonsekom evidentan i portugalski stručnjak je oran da vrati svoju ekipu među evropsku elitu.

Iako je izgubio poslednji meč kod kuće od Liona (3:4), Lil ima najbolji domaći teren u Ligi 1. Odigrao je 16 mečeva pred svojim navijačima do sada i ostvario je 11 pobeda uz čak 36 sakupljenih bodova.

Sa druge strane, Nica je takođe imala dosta dobru sezonu, jedno vreme je bila i u samom vrhu tabele, ali došlo je do očekivanog pada i na kraju će morati da se zadovolji petim mestom.

Šanse za Ligu šampiona izgubila je sredinom nedelje kada je poražen od PSŽ-a na svom terenu i pitanje je kakav motiv ''orlovi'' imaju na večerašnjem duelu.

Par sati pre tog meča po medijima su se pojavile informacije da je njihov menadžer Farioli prvi pik Ajaksa za novog trenera i to je verovatno uticalo na nešto slabiji nastup Nice koja je uči tog meča osvojila deset bodova na četiri utakmice.

Te špekulacije su se pokazale kao istinite i Farioli će gotovo sigurno preuzeti Ajaks, tako da će večeranji meč verovatno biti njegov poslednji na klupi gostiju.

Što se tiče istorijata međusobnih duela, on je na strani Nice koja je slavila tri puta na poslednjih pet obračuna sa Lilom koji ima jednu pobedu, a takođe je viđen i remi.

Izostanci muče i jedne i druge, domaćini su bez Ševalijea, Miramona, Santosa, Umtitija i Jazičija, dok će kod gostiju meč propustiti Bard, Beka Beka i Diop.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo