TIP ZA RANORANIOCE: Podmlađeni „delfini” za prvu medalju

TIP redakcija

30. 06. 2023. u 11:58 >> 11:58

VATERPOLISTI Srbije protiv SAD igraju četvrtfinale Svetskog kupa u subotu od 4.00

ТИП ЗА РАНОРАНИОЦЕ: Подмлађени „делфини” за прву медаљу

FOTO: VSS/A. Krupanić

Zaveslali su perajima neki novi „delfini” sredinom juna, kada su u Istanbulu obezbedili plasman na prvenstvo Evrope. Predvođeni novim selektorom Urošem Stevanovićem, u petak (4.00) će u Los Anđelesu igrati protiv selekcije SAD u četvrtfinalu Svetskog kupa i bilo bi lepo da se na prvom takmičenju domognu medalje. Vaterpolisti Srbije će od 30. juna do 2. jula učestvovati na završnom turniru takmičenja koji pre svega služi kao priprema za ono još važnije što sledi dve nedelje posle – Svetsko prvenstvo u japanskoj Fukuoki.

Ubedljivim pobedama nad Velikom Britanijom (28 : 0), Slovačkom (15 : 8) i Turskom (16 : 4) na kvalifikacionom turniru za kontinentalni šampionat, naša selekcija je uspešno obavila prvi od tri zadatka koji je ovog leta postavila. Drugi je da se iz „grada anđela” dokopa pobedničkog podijuma i tako sa značajno boljim impresijama i raspoloženjem otputuje na planetarnu smotru.

Već na startu je za rivala dobila domaću selekciju koju već dugi niz godina vodi naš nekadašnji selektor Dejan Udovičić i koja napreduje krupnim koracima. Ukoliko prebrode Amere, Stevanovićevi izabranici će u polufinalu udariti na pobednika meča u kojem se sastaju Mađarska i Grčka, dok se na turniru još nalaze Španija, Rumunija, Nemačka i Italija.

Nakon rezultatski tmurne prošle godine u kojoj je osvojeno peto mesto na Svetskom prvenstvu i deveto na Evropskom, dugogodišnji selektor Dejan Savić se povukao i tako upotpunio smenu generacije koja se dogodila nakon Olimpijskih igara u Tokiju.

Da će biti potrebno vreme kako bi se vratili dani uspeha, bilo je odmah jasno. Međutim, ni nimalo pohvalna atmosfera u srpskom vaterpolu ne ide naruku našem najboljem timu koji je zbog toga ostao bez pomoći kapitena i predvodnika Dušana Mandića, barem ovog leta. Zato se selektor Stevanović pre svega koncentrisao na mlađe snage u kojima je kapitensku traku dao Nikoli Jakšiću, dok okosnice tima, uz golmana Mitrovića čine Strahinja Rašović, Radomir Drašović i Marko Radulović.

Raspored

Četvrtfinale 30. jun

Nemačka – Španija 22.00

Italija – Rumunija 00.00

Mađarska - Grčka 2.00

Srbija – SAD 4.00

Od 5. do 8. mesta 1. jul

Polufinale 1. jul

Finale 2. jul

NAŠ PREDLOG: SRBIJA - SAD  1  (KVOTA: 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove