SMEŠI NAM SE OBRAČUN SA AMERIKOM U ČETVRTFINALU: Italija ponovo bila kobna po Srbiju

V.M.

03. 09. 2023. u 08:27

KOŠARKAŠI Srbije će od 14 časova odmeriti snage sa Dominikanskom Republikom u meču koji će odlučiti ko će igrati u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

СМЕШИ НАМ СЕ ОБРАЧУН СА АМЕРИКОМ У ЧЕТВРТФИНАЛУ: Италија поново била кобна по Србију

FOTO: FIBA.Basketball

Nakon sjajne prve faze i rutinske tri pobede nad Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom, naša reprezentacija je doživela poraz od Italije koji se može ispostaviti kao tragičan u pohodu na medalju.

Kao i na Evropskom prvenstvu, Srbija je ponovo imala veliki prednost (+16), ali je dozvolila Italijana da je stignu krajem treće četvrtine, a u poslednjem kvartalu ''azuri'' su preuzeli inicijativu i na kraju zasluženo slavili (78:76).

Nosioci igre ''orlova'' u uvodnoj fazi Bogdanović i Nikola Jović su potpuno podbacili, kombinovao su šutirali 2/18 za tri poena, dok se sa druge strane razigrao Simone Fontekio koji je ubacio čak 30 poena.

Srbija je čak imala i napad za produžetak ili pobedu nakon promašaja Fontekija deset sekundi pre kraja, ali Stefan Jović je presporo preneo loptu i na kraju je sa 11 metara promašio čitav koš.

Ovaj poraz se može pokazati kao veoma koban po naše momke, jer ako danas Italija (igra sa Portorikom) i Srbija trijumfuju što je velika verovatnoća, ''azuri'' će biti prvi zbog boljeg međusobnog duela što bi značilo da bi izabranici Karija Pešića u četvrtfinalu igrali sa pobednikom duela Amerike i Litvanija koji se igra od 14:40.

Pešić je nakon meča sa Italijom izjavio da će meč sa Dominikanom biti kao finale za naše momke, a i ako bi se sureli sa Amerikom u četvrtfinalu na klupi imamo čoveka koji zna kako se pobeđuje najjača selekcija na svetu jer je to učinio takođe u četvrtfinalu na putu do naše poslednje svetske krune 2002. godine. 

Što se tiče Dominikane, njoj samo pobeda znači plasman u narednu fazu jer je doživela neočekivan poraz od Portorika (97:102). 

Glavna karika u ekipi je naravno Karl Entoni Tauns koji je drugi najbolji strelac takmičenja sa 24.3 poena u proseku. Sjajni centar Minesote je protiv Portorika ubacio čak 39 poena uz 10 skokova ali to nije bilo dovoljno za pobedu.

Smatramo da će se Srbija ''trgnuti'' posle poraza od Italije i savladati Dominikansku Republiku, a uz to se nadamo da Litvanija ili Portoriko mogu doći do novog iznenađenja.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Dominikanska Republika - Srbija H2 5,5 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 13:58 >> 14:39

Komentari (2)

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov