CRNO-BELI JURE TOP 6: "Parni valjak" pred velikim izazovom u Kneževini!

M.M.

31. 01. 2024. u 15:40 >> 15:40

PARTIZAN će u 24. kolu Evrolige gostovati Monaku.

ЦРНО-БЕЛИ ЈУРЕ ТОП 6: Парни ваљак пред великим изазовом у Кнежевини!

FOTO: M. Vukadinović

Poraz od Crvene zvezde je izabranike Željka Obradovića skoro pa sigurno koštao prve pozicije na kraju regularnog dela regionalne košarkaške lige.

Crno-beli su većim delom utakmice bili ispod željenog nivoa, a pravo izdanje videli smo tek u poslednjoj deonici kada su utakmicu uveli u neizvesnu završnicu istopivši prednost rivala od čak 19 poena. Nakon 40 minuta igre rezultat je glasio 88:86.

Najefikasniji u porazu svog tima bio je Džejms Naneli sa 19 pogodaka, "probuđeni" Frenk Kaminski je dodao 18, dok je Kevin Panter brojao do 14.

Dvocifreni su bili još Aleksa Avramović i Zek Ledej koji su upisali po 13 ubačenih poena. Pi Džej Doužer i Ognjen Jaramaz su kombinovano imali 9 pogodaka, dok Bruno Kaboklo i Uroš Trifunović nisu uspeli da se upišu u listu strelaca. Mateuš Ponitka, Danilo Anđušić, Džejlen Smit i Tristan Vukčević su bili van protokola.

Partizan u najelitnijem evropskom takmičenju zauzima 9. poziciju sa skorom 12-11 i njegov cilj je ulazak u TOP 6. U prethodnom kolu Evrolige Željkovi puleni su na krilima Pi Džej Doužera savladali Žalgiris rezultatom 81:72.

Danas će sa suprotne strane biti tim koji je u dosadašnjem delu sezone ostvario 13 pobeda uz 10 poraza i jedan je od kandidata za fajnal-for. Saša Obradović je složio kockice i njegovi igrači izgledaju sjajno na parketu, vezali su pet trijumfa u svim takmičenjima i samopouzdanje im je na visokom nivou.

Alfa i Omega ove ekipe je Majk Džejms koji je zapravo i prvi strelac takmičenja sa 19,2 poena u proseku. Drugi strelac je Alfa Dijalo sa 11,4 poena, dok Ilja Okobo, koji je nedavno imao sukob sa upravom, u proseku beleži 10,3.

"Kneževi" su prošle nedelje u Istanbulu savladali Anadolu Efes rezultatom 78:80.

Duel ovih rivala gledali smo pre skoro dva meseca u Beogradu i taj okršaj je pripao Partizanu (89:85). Tada je na terenu blistao kapiten crno-belih Kevin Panter koji je protivniku spakovao 25 poena.

Partizan će već za dva dana otputovati za Italiju gde će ih sačekati ekipa Virtusa, dok će šampion Francuske u istoj ovoj dvorani odigrati meč sa Fenerbahčeom.

Očekuje nas interesantna utakmica, a naša procena je da će gostujući sastav pružiti jak otpor.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: H2 -6,5 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

VELIKI OBRT! Nikola Topić uskoro na parketu?!

Crvena zvezda i Partizan u ponedeljak su odigrali prvu utakmicu finala ABA lige, a u hali "Aleksandar Nikolić" povredio se Nikola Topić, mlada nada crveno-belih i srpske košarke. Oprečne informacije stigle su, maltene u isto vreme, o njegovom stanju.

14. 05. 2024. u 15:48

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)