ZVEZDA SE NADA ČUDU: Bivši trener Partizana je "zategao" Litvance!

M.M.

09. 02. 2024. u 14:57 >> 14:57

CRVENA zvezda će u 26. kolu Evrolige ugostiti Žalgiris.

ЗВЕЗДА СЕ НАДА ЧУДУ: Бивши тренер Партизана је затегао Литванце!

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli još uvek nisu odustali od bitke za plej-of, ali šanse da se tako nešto desi  su minimalne. Izabranici Janisa Sferopulosa su u dosadašnjem delu takmičenja upisali 10 pobeda i 15 poraza.

Protekle nedelje se igralo duplo kolo Evrolige, a srpski predstavnik je bio polovičan.

Nakon okršaja u najelitnijem evropskom takmičenju, igrači Zvezde su poraženi u regionalnom šampionatu od Budućnosti. Igra je delovala jako loše, a Podgoričani su to znali da iskoriste, konačan rezultat glasio je 84:62.

Najefikasniji u porazu svog tima bio je Luka Mitrović sa 16 pogodaka, dok je Nemanja Nedović dodao 10. U listu strelaca upisali su se još Džoel Bolomboj (9), Rokas Gedraitis (8), Miloš Teodosić (8), Jago Mateus (5), Džavonte Smart (5) i Stefan Lazarević (1).

Sa druge strane njihov današnji protivnik koga sa klupe predvodi bivši trener Partizana Andrea Trinkijeri ima identičan skor na evrosceni, ali od njegovog dolaska na klupu Litvanci igraju dosta bolju košarku.

Prvi strelac Žalgirisa je Kinana Evans koji u proseku ubacuje 16,8 poena, dok Rokands Šmits postiže 11,4. Litvanski predstavnik ove sezone nije toliko efikasan, u proseku ubacuje manje od 80 poena i po tom parametru je 12. u Evropi.

Ovi rivali su se sastali u drugom kolu u Kaunasu, a taj okršaj je pripao domaćinu. Na terenu je tada blistao upravo Šmits koji je ubacio 15 poena, dok je Edgaras Ulanovas dodao 15.

U crveno-belom taboru najefikasniji su bili Mitrović i Teodosić sa 18, odnosno 15 pogodaka.

Nakon ove utakmice sledi pauza od Evrolige, ekipe će se posvetiti obavezama u domaćem šampionatu i kupu. Očekuje nas interesantna utakmica, pretpostavljamo da neće biti tenzija zbog lošeg stanja na tabeli.

Žalgiris ima respektabilan sastav i pod vođstvom Andree Trinkijerija igraju sasvim solidno.

Verujemo da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +159,5 (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!