NAJBOLJI SVIH VREMENA ZAPOČINJE AVANTURU NA SVETSKOM PRVENSTVU: Legendarni O'Saliven juri osmu titulu!

V.M.

24. 04. 2024. u 13:57

U prvom kolu Svetskog prvenstva u snukeru sastaće se Roni O'Saliven i Džekson Pejdž (15.30).

НАЈБОЉИ СВИХ ВРЕМЕНА ЗАПОЧИЊЕ АВАНТУРУ НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ: Легендарни ОСаливен јури осму титулу!

Foto: Profimedia

Roni O'Saliven je najbolji igrač u istoriji snukera, a ni to što ima 48 godina ga ne sprečava da igra na izuzetno visokom nivou. Čak se može reći da mu je ova sezona jedna od najboljih u bogatoj karijeri.

Na startu je osvojio Šangaj četvrti put zaredom, a nakon toga je osvojio, uz Svetsko prvenstvo, dva najveća turnira u sezoni, Masters i Ju-Kej čempionšip, pobedivši u finalima Dinga (10-7), odnosno Alija Kartera (10-7).

Sve što mu je preostalo je da osvojio i Svetsko prvenstvo u Šefildu, kako bi kompletirao popularnu ''triplu krunu'' snukera.

On je ovaj turnir osvajao sedam puta u svojoj karijeri, što je uz Stivena Hendrija najviše od svih igrača u modernoj eri i sada će imati odličnu priliku da se usami na vrhu liste sa osam titula, jer na ovaj turnir dolazi kao glavni favorit.

Za prvog protivnika imaće Velšanina Džeksona Pejdža koji je do glavnog žreba došao preko kvalifikacija. U njima je prvo savladao Grema Dota (10:5), a zatim je bio bolji i od Nopona Senghama (10:9).

Jasno je da je veliki autsajder na današnjem duelu, ali to ga može opustiti jer igra bez ikakvog pritiska protiv najboljeg igrača svih vremena.

Kvalitet je na strani O'Salivena i verujemo da će ostvariti rutinski trijmf na startu Svetskog prvenstva.

NAŠ TIP: hendikep frejmova 1 (-4,5) (kvota 1,92)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)