HAOS ZBOG POPLAVA U PIROTSKOM OKRUGU: Voda preko pruge, u prekidu saobraćaj na više pravaca (FOTO)

V.Ć.

11. 01. 2021. u 17:36

ZBOG poplavnog talasa koji se sručio na Pirotski okrug, saobraćaj je u prekidu na nekoliko pravaca. Kod sela Gorčince, rečica Lužnica poplavila je put od Babušnice ka Vlasotincu i Leskovcu.

ХАОС ЗБОГ ПОПЛАВА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Вода преко пруге, у прекиду саобраћај на више праваца (ФОТО)

Foto: V.Ćirić

Preka selu Držina takođe se ne može motornim vozilima jer je put poprilično oštećen. Međunarodna pruga od Pirota ka Sofiji, poplavljena je nedaleko od Beloj polja, odnosno Sukova, tako da je železnički saobraćaj ka Bugarskoj takođe u prekidu.

Foto: V.Ćirić

 

Reka Ginska u Dimitrovgradu takođe je poplavila priobalje, ali i deo kod naplatne stanice gde se sada saobraćaj odvija jednom trakom,kao i Visočica kod sela Braćevci i Rsovci gde su meštani na svu sreću na vreme evakuisali stoku. U Dimitrovgradu strepe od pucanja jedne brane u susednoj Bugarskoj.Kod belopalanačke Crvene reke, Nišava je takođe poplavila bivšu magistralu,koja je sada državni put prvog reda, tako da je tim putem u prekidu i saobraćaj ka Nišu, dok je koridor 10 prohodan i bezbedan.

Foto: V.Ćirić

 

Staroplaninska sela Topli do i Zaskovci su trenutno odsečena od sveta zbog klizišta kod Mokre stene u kanjonu Visočice. U prekidu je i saobraćaj ka Zvonačkoj banji, zbog izlivanja reke Jerme. Kada je reč o Pirotu, nišava je danas popodne izašla iz prvog korita i polako, ali sigurno podiže nivo ka takozvanom drugom koritu gde je poplavljena staza za šetače i mobilijar dečjeg igrališta. Ovo je poslednjih godina najviši nivo reke Nišave.

Nizvodno od Pirota u kome su poplavljeni delovi naselja Rogoz, Prisjanskog naselja i delovi Nove male, situacije je dramatičnija jer se kod Staničenja u Nišavu uliva i nabujala Temštica koju sačinjavaju Toplodolska reka i Visočica-klasično planinski vodotokovi.

Između Pirota i bele palanke, poplavljen je veliki broj priobalnih njiva, kao i delovi Crvene reke i Dolca u belopalanačkoj opštini. Za sada na svu sreću nema informacija o ljudskim žrtvama, ali će materijalne štete biti ogromne. Danas na području Pirotskog okruga nije padala kiša, od koje se još uvek strepi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri