Komesari

Piše: Dušan Stojaković

20. 09. 2023. u 11:21

NEDOSTATAK sistemskih ideja i jalovost političkog delovanja izrodila je pre nekoliko dana novi plan jedne partije, koja nudi rešenje svih problema srpskog društva i ekonomije. Da su građani Srbije pali s Marsa možda bi se i neko prevario i pomislio da platforma nije loša.

Комесари

Novosti

Možda bi i bila dobra da nije došla iz usta onih koji su do pre deceniju doveli našu državu na prag siromaštva sa platama do jedva 300 evra. Državni budžet pred bankrotom legat je onih koji su se sada setili da ponude ovaj plan. Sve bi to bilo sjajno da nije reč o ekipi koja je rukovodila državom tokom tranzicije, koja je prouzrokovala i 24 pljačkaške privatizacije na koje nam je pažnju skrenula EU i to bez pristupnih saobraćajnica za grandiozni, ali preskupi Most na Adi.

A, onda ovi predstavnici liberalne ekonomije okrenuše ćurak i zatražiše dogovornu ili komesarsku privredu. Da Srbija bude jedina zemlja koja ne povećava kamate na kredite dok to od Vašingtona do Brisela rade sve nacionalne banke kako bi obuzdale inflatorni haos izazvan korona-krizom i ratom u Ukrajini. Kritikuju politiku Narodne banke Srbije i to u deceniji kada je devizni kurs tačan kao švajcarski sat i deset godina ne varira u poređenju sa njihovim vaktom. Ćorava su posla kuditi NBS u dekadi kada je na rekordni nivo dovela devizne rezerve i trezore napunila tonama našeg zlata.

Spominju i televizije zbog rijalitija, a zaboravljaju da su tu petoparačku zabavu upravo u Srbiju doneli lideri ove opozicione "sile". Prećutkuju da i oni imaju mile televizije i moćnu medijsku mašineriju koja sipa jezik mržnje i tendenciozne kritike na račun vlasti, ali i najuspešnijih kompanija poput "Telekoma Srbije", koji se pope na presto najmoćnije telekomunikacione kompanije od Triglava do Đevđelije i kojem i Hrvati skidaju kapu. Hteli bi da njihovi "moguli", kao onomad stiču lični profit na račun preduzeća, koje su bogatstvo naših građana. Uzalud podmeću statistike da neke zemlje u regionu bolje stoje, a zanemaruju činjenicu da Srbija i u ovoj godini raste gotovo dvostruko više od evrozone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)