LUBENICE

Boris Subašić

21. 11. 2023. u 07:15

KANDIDAT za narodnog poslanika dr Đorđe Miketić sa liste "Srbija protiv nasilja" podržao je zahtev nevladine organizacije YIHR (engleski akronim naziva Inicijativa mladih za ljudska prava) koja traži da se sa spiska beogradskih ulica skine ona koja nosi ime "ratnog huškača" Brane Crnčevića.

ЛУБЕНИЦЕ

Novosti

U NVO kažu da je njihov fokus "na društvima i građanima, pre svega mladima, koji su najmanje upoznati sa događajima i ratnim zločinima počinjenim tokom devedesetih godina, gde još uvek preovlađuju nacionalističke ideologije koje su dovele do ratova i gde sve strane slave svoje ratne zločince kao heroje".

Posmatran na taj način, zahtev da se primenuje Ulica Brane Crnčevića predstavlja njegovo stigmatizovanje kao zločinca! O tome je presudila anonimna grupa koja se prepotentno predstavlja "kao vodeći glas mladih u regionu" dajući sebi pravo da sprovodi nekakvu "revolucionarnu pravdu". Utoliko neumesnije zvuči objava komunikologa dr Miketića na društvenim mrežama: "Čestitka za ove hrabre mlade i one sve što su godinama gradili ovu super važnu inicijativu".

On je u srpski parlament ušao na listi ekološko-levičarske koalicije kakve se na Zapadu sarkastično nazivaju "lubenice" jer ispod zelene ekološke kore kriju crveni rigidni um boljševičke "tiranije manjine". Da li je u programu srpskih "lubeničara" da daju legitimitet posthumnom linču nad Branom Crnčevićem, srpskim književnikom, novinarom, aforističarom, scenaristom i humanitarnim radnikom. Šta je sledeće, da li će ovi talibanski "revolucionari" tražiti da se iskopaju kosti "ratnog huškača" i "srpskog nacionaliste" Crnčevića iz Aleje velikana? Da li će i za to dobiti čestitke?

Brani ni posle smrti ne da mira ideologija koju je upoznao još 1941. kao osmogodišnjak, kada je njegova porodica prognana u Srbiju iz NDH, po čijim su rasnim zakonima Srbi bili niža rasa i nepoželjni. Možemo samo da zamislimo šta se dešavalo 1991. u duši Crnčevića koji je gledao nove srpske zbegove i hrvatske paravojske sa ustaškim oznakama. Ko daje sebi za pravo da o tome sudi?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu