MIŠ

Piše: Snežana Rovčanin Tomković

09. 01. 2024. u 07:15

IMAM iskustvo, kontakte, veze i znanje i mogu da pomognem premijeru da gradimo saveze, stvaramo partnerstva sa prijateljima, odbijamo neprijatelje i jačamo državu!

МИШ

Novosti

Ovako je ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dejvid Kameron, kada mu je premijer Riši Sunak, dao novu šansu u politici, objasnio zašto je prihvatio posao, a ubrzo zatim ove reči pokazao i u praksi. Najpre je krajem prošle godine otišao u Ukrajinu, dok je 2024. započeo posetom lažnoj državi Kosovo, te razrešio dileme ko su prijatelji. Ako ih je i bilo.

Postalo je jasno i ko su neprijatelji. Rusija, a ako je suditi po javnom obećanju da će Prištini pomoći da dobiju nova priznavanja, i Srbija.

Zna Kameron da je naša zemlja ključna na Balkanu i da je najveći garant stabilnosti. Poznato mu je i da premijer privremenih institucija na KiM Aljbin Kurti odbija da formira Zajednicu srpskih opština i sprovede Briselski sporazum, iako je garant i Velika Britanija koja je 2013, kada je potpisan, bila članica Evropske unije. No, ni činjenice ne sprečavaju Kamerona da u stilu kolonizatora, kojeg njegova zemlja ne želi da se odrekne ni u moderna vremena, pokušava da prekraja granice Srbije priznate pred Ujedinjenim nacijama.

Iako smo u prošlosti bili saveznici, istorija beleži i to da je Britanija "zakuvavala" razne smicalice na Balkanu, da je bila tihi saveznik Otomanskog carstva, jer su Turci bili brana Rusiji na našim prostorima. Taj gen nastavlja se i sada kroz razna saplitanja iz Londona. Svratio je Kameron posle ode u Prištini i do Gračanice, gde mu je vladika Teodosije sve rekao o problemima Srba. A, malo-malo, pa Ališa Kerns, predsednica Odbora za spoljne poslove britanskog parlamenta, optuži Srpsku pravoslavnu crkvu za trgovinu oružjem ili terorizam.

Kameron je spakovao kofere i otišao da lobira. Beograd sada treba da prati kada London krene u lov. Uz želje da ima uspeh sličan onom koji je postigao njegov ljubimac mačka Lari, koju je Kameron kao tadašnji premijer doveo u Dauning strit da lovi miševe. Prema pisanju tamošnjih medija, slabo mu ide. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!