Koliko Bošnjacima smeta Srpska, vidi se i iz javnih nastupa njihovih prvaka

Komentari (11)

Nasledje

11.08.2020. 11:03

Andricevska bosanska dijagnoza je nazalost i dan danas potpuno verodostojna.Da ona ima svoju neprekidnu trajnost potrudili su se oni koji svojom bolesnom mrznjom konstantno nipodnistavaju celokupnu Srpsku tragediju ,naroda koji je neuporedivo najvise nastradao na Balkanskoj zemlji, njegove nastradale,poginule proterane,nestale tako da na kraju po bosnjackom propagandnom ,ustaljenom receptu ispada da su Srbi sami sebe poubijali i prognali sa svojih stoletnih ognjista.

Sale

13.08.2020. 07:27

@duda - Ma ljudi, zašto mu dajete negative? Pa to je dobro i za nas i za Turce. Evo i on priznaje. To može samo da nas raduje ako nam se Srpska vrati. A ako i Turce to usreći, tim bolje po nas i naše. Svako svojo kući i mirna bačka.

Dragan R

11.08.2020. 14:33

Служио сам војску у Сарајеву 1982. године и за тих 8-9 месеци колико сам био тамо заволео сам тај град готово као и свој родни. Деценијама нисам могао да схватим како је у једном тако отвореном и срдачном граду могло да дође до такве мржње. Схватио сам када сам пре пар година, први пут после пуне 34 године поново, пословно, посетио Сарајево. То што сам тамо видео и доживео дефинитивно нема никакве везе са градом у коме сам служио војску и осећао се лепо као и код своје куће. Или да будем прецизнији, нема никакве везе са заблудама једног деветнаестогодишњака који по природи ствари види само лепшу слику живота. Када је реч о било чему српском, данас је Сарајево чисто и непатворено зло. То не знају, не желе и не могу да сакрију чак и најобразованији и најтолерантнији становници тог града. Једног од таквих сам три пута, гледајући из града у правцу планина на Истоку, питао да ли је то тамо Република Српска и три пута добио одговор да је то тамо "источна Босна". Ако ни због чега другог (а има и многих других, јачих разлога) ја данашње Сарајево не желим и не могу да мрзим бар због оних прелепих 8-9 месеци војничког живота, али дефинитивно, са пуном свешћу о тежини онога што ћу написати, тврдим да свако ко мисли да су могући суживот и добри односи са босанским муслиманима има проблема са здравим разумом.

Miro

11.08.2020. 16:41

@Dragan R - Muslimani se nigde u civilizovanom svetu nemogu da integrisu u drustvo razlicite veroispovesti. U Austriji, Nemackoj, Svedskoj, Francuskoj I ostalim zapadnim zemljama u kojima vlada visoki stepen tolerancije, oni se sami izoluju od ostale populacije, sami stvaraju geto da bi ziveli odvojeno, ne prihvataju kulturu naroda koji ih je prihvatio y na sve moguce nacine nastoje da nametnu svoju veru, svoje obicaje i svoj nacin zivota. Kad to rade na zapadu, sta onda mozemo da ocekujemo od njih u Bosni I Herzegovini, Kosovu, Makedoniji ili u drugim zemljama u kojima zive narodi razlicite kulture I veroispovesti, narocito ako imaju podrzku od neke strane sile.

Sparta

12.08.2020. 10:11

@Dragan R - Sa muslimanima ali i hrvatima nema vise zajednickog zivota !!! NIKADA !!! Svako na svoju stranu, ali smo osudjeni da zivimo jedni pored drugih, jbg !!! Bolje i tako jer zajednickog zivota vise NIKADA NEMA !!!! Pozdrav iz REPUBLIKE SRPSKE !!!

Dragan

12.08.2020. 15:39

KAKVI BRE BOLAN BOSNJACI, TO SU SRPSKE POTURICE . TO SU SRBI KOJI SU NEKI SILOM NEKI MILOM UZLI MUSLIMANSKU VERU. TO SU TI BOLAN CISTE POTURICE,KUM ALIJA IZEDNEGOVIC POTURICA JE 1993 GODINE MADENUO IME " BOSNJACI" STO NIJE TACNO U BOSNI ,SANDZAKU I CRNOJ GORI ZIVE " POTURICE"

Dragan

12.08.2020. 16:01

OVI STARIJI ZNAKU U JUGOSLAVIJI ZIVELO PET NARODA BILO SEST REPUBLIKA. SLOVENCI ,HRVATI,SRBI PRAVOSLAVCI I SRBI MUSLIMANI,CRNOGORCI I MAKEDONCI 1991 U RAZGOVORU SA COVEKOM IZ BIH PITAM GA LEPO KOJE JE NACIONALNOSTI I DOBIJAM ODGOVOR MISLIMAN. DALJE U RAZGOVORU MU REKNEM DA SAM JA PRAVOSLAVAC SRBIN, NJEGOVO I DALJE MUSLIMAN PA MORAM DA MU KAZEM DA JE TO VEROISPOVEST. NA KRAJU SAM GA PITAO STA MU BIO PRADEDA DA SE RADPITA PA CEMO DALJE DISKUTOVATI, DALI MU PRADED NIJE BIO SRBIN PTAVOSLAVNE VERE I DA JE UZEO MUSLIMANSKU VERU USTVARI "POTURCIO SE " TAKO DA JE ON NASLEDNIK I POTURICA,SRBIN MUSLIMANSKE VERE.

Radovan

12.08.2020. 19:01

Срђане, коментар ти је заиста добар, без иједне примједбе. Међутим, пошто сам дуго пратио сва догађања у БиХ од рата до данас желео бих да подсјетим на нешто што многи заборављају. Наиме, послије потписивања Дејтонског мировног споразума за БиХ у Јелисејској палати у Паризу, 14. децембра 1995., бошњачки лидери у Сарајеву су БИЛИ ВЕОМА ЗАДОВОЉНИ и све до 2000 су свим силама бранили дејтонски Устав БиХ и анексе Дејтонског споразума. У исто вријеме, српски политичари у Бањалуци и Палама нису били задовољни дејтонским рјешењем, а поготово не територијалним разграничењем по формули, којом се 49 одсто територије БиХ додјељује Републици Српској, а 51 одсто Федерацији БиХ. Тек кад су високи међународни представници у БиХ почели да својим наметнутим одлукама мијењају уставна рјешења, смјењују српске функционере са одговорних дужности и када је донијета одлука о Дистрикту Брчко, којем је дошло до насилног смањења територије РС од јавно прокламованих 49%, за неколика процента дошло је до промјене расположења међу српским, бошњачким и хрватским лидерима. Срби су послије класичног правног и уставног насиља којег су спроводили Карлос Вестендорп, Педи Ешдаун и Волфганг Петрич стали у одбрану Устава Републике Српске и Устава БиХ, а Бошњаци су, како то у свом коментару наводи Срђен Мишљеновић, преокренули плочи и од 2000 стално атакују на уставна рјешења и заједно са високим представницима се залажу за његову промјену како би "БиХ постала унитарна држава у којој би доминирао и о свему одлучивао тренутно већински бошњачки народ, Државно уређење по вољи једног народа бошњачки и хрватски посланици у првом сазиву вишестраначке скупштине покушано је 14 октобра 1991 када је без присуства 82 српска посланика у Сарајеву изгласана "Декларација о сувереној и независној грађанској држави БиХ, чије је, попут Хрватске, покушано да се из Устава СРБиХ поништи конститутивност српског, хрватског и муслиманског народа. Током рата у септембру 1993 године на сабору у Сарајеву дошло је до преименовања нације - тако што су умјесто Муслиманског народа, проглашен Бошњачки народ.....