ODLUKU Ministarstva kulture da se uskrati novac za otkup dela hrvatskog istoričara Iva Goldštajna "Jasenovac" ("Akademska knjiga") za srpske biblioteke, odmah su proglasili cenzurom.

EvGenije

19.08.2020. 10:58

Ova knjiga za desetak puta umanjuje broj ubijenih Srba od strane NDH. Zato je potpuno opravdana odluka da se makar ne dozvoli njen otkup parama srpskih građana, kad već nije "politički korektno" da bude zabranjena. Na Dubravku Stojanović ili Latinku Perović ne vredi trošiti reči - imena im sve govore (nomen est omen). I nije tačno da niko nije podržao odluku gospodina ministra. Podržali su je brojni čitaoci svojim komentarima u srpskim elektronskim medijima, dakle narod, a to je ipak najvažnije.

Dragan R

20.08.2020. 08:45

@EvGenije - Kažete da nije "politički korektno" da Golstajnova knjiga bude zabranjena? Šta mislite da li bi u EU mogla da se štampa i prodaje knjiga u kojoj se tvrdi da su nacisti u drugom svetskom ratu u Evropi ubili 600000 Jevreja umesto 6 miliona, koliki je zvaničan broj? Takva knjiga nikada ne bi mogla da ugleda svetlost dana, a u mnogim zemljama EU bi autor završio na sudu.

EvGenije

20.08.2020. 11:31

@Dragan R - U pravu ste, ali nama bi prigovorila baš ta i takva EU. Nisam tu globalističku kovanicu slučajno stavio pod navodnike. Tukididova maksima kaže da jaki čine šta hoće, a slabi trpe šta moraju. Nažalost, mi smo slabi. Činjenica je i da Srbiju zločini NDH, ni prve ni druge, ne interesuju. Mislim da je tu glavni problem.

Gordana

20.08.2020. 00:17

Kada su u Hrvatskoj poceli sa obnavljanjem ideoligije NDH, Golstajnovi ( i otac i sin) su cutali. Kada bi se oglasili govorili su samo o jevrejskim zrtvama u Jasenovcu. Bilo je i onda jasno ko su oni. Hvala ministru na dobroj reakciji.

Sve Je Jasno

20.08.2020. 18:52

Podrška za ministra.Bravo gospodine Vukosavljeviću ali nemojte tu stati.Zabranite da udžbenike za naše škole štampaju neoustaške firme.Vratite udžbenike pod SRPSKO okrilje! U nove pobede!ŽIVELI!