BISERKINA BUNCANJA: Ukidanje entiteta po receptu “nadrealista”

Dragan Vujičić

14. 12. 2020. u 12:09

Prevedeno na "jezike regiona", radi se o politici "hapsi, pali", baš onakvoj kakvu su definisali Neletovi nadrealisti okupljeni u izbegličkoj emisiji na beogradskoj TV

БИСЕРКИНА БУНЦАЊА: Укидање ентитета по рецепту “надреалиста”

Novosti

MINISTARKA spoljnih poslova BiH Bisera Turković (ne)očekivano je pozvala na ukidanje Republike Srpske i hapšenje Milorada Dodika. U buncanju na sarajevskoj TV "uglađenim, diplomatsko-ezopovskim" jezikom je kazala: "Mogu da zamislim da budu ukinuti entiteti u BiH jer bi BiH postojala i bez entiteta" i to bi se moglo dogoditi "voljom naroda i podrškom sa strane".

Dodala je i uslov - hapšenje Dodika, što je, prema Biserki, moguće "jer su i Nemci bili pod pritiskom Hitlera, ali su ipak izašli iz tog perioda" (valjda kad se Hitler ubio).

Prevedeno na "jezike regiona", radi se o politici "hapsi, pali", baš onakvoj kakvu su definisali Neletovi nadrealisti okupljeni u izbegličkoj emisiji na beogradskoj TV. U "Turkovića Bosni" za Karajliće i sve druge koji nisu muslimani sa velikim M ne da nema televizije za satirične skečeve, nego nema ni života.

Biseri bi se moglo svašta kazati i, evo, kažemo joj:

- Pogledajte ogledalo i uporedite svoje lice sa slikom iz perioda kada ste 2008. i 2009. bili ambasador u SAD sa jedva primljenim akreditivima. Setićete se da vas u Stejt departmentu "nisu voleli" zbog "11. septembra", ali ste prošli na insistiranje prijatelja iz Demokratske stranke.

Pogledajte zatim lica vaših prijatelja, Servera, Bugajskog i Olbrajtove, sa nedavnog saslušanja pred Spoljnopolitičkim odborom Kongresa i uporedite ih sa njihovim fotografijama iz perioda kada ste vi bili ambasador, ili kada ste bili desna ruka Alije Izetbegovića. Da li zaista možete da poverujete da smežurana lica vaših prijatelja mogu da utiču na svetsku politiku kao u vaša "najbolja" vremena?

Oko Srba i Nemaca poređenja nema. Dodik i Hitler "stoje još gore": U Dodikovom entitetu ravnopravno živi 17 odsto vaših sunarodnika. A u Alijinom i vašem vilajetu?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)