VUČIĆ RAZGOVARAO SA LAJČAKOM I MEĐUNARODNIM ZVANIČNICIMA Petković: Kurti mora da prestane sa svojim akcijama

Novosti Onlajn

13. 06. 2023. u 15:04

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je današnjom akcijom premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti pokazao da je zainteresovan isključivo za sukobe i rat na KiM, a da je tim povodom predsednik Aleksandar Vučić u toku dana obavio važne razgovore.

ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА ЛАЈЧАКОМ И МЕЂУНАРОДНИМ ЗВАНИЧНИЦИМА Петковић: Курти мора да престане са својим акцијама

Foto: Tanjug

Petković je izjavio da je predsednik Aleksandar Vučić danas u toku dana razgovarao sa Miroslavom Lajčakom i brojnim međunarodnim zvaničnicima kako bi izvršili neophodan pritisak na Kurtija kako bi stao sa akcijama koje za cilj imaju proterivanje srpskog naroda sa Kosova i Metohije.

Sutra u Beograd dolazi i komandant KFOR-a, sa kojim će razgovarati predsednik Vučić i general Mojsilović.

Kako je rekao na vanrednoj konferenciji za novinare, po Kurtijevom nalogu danas je u centru severnog dela Kosovske Mitrovice uhapšen Milun Milenković Lune, iako za to ni on ni ministar unutrašnjih poslova privremenih institucija u Prištini Dželjalj Svečlja nemaju niti su pokazali dokaze.

- Luneta je mesecima jurila tzv. Kosovska policija jer je borac za srpske interese. Uhapsili su ga u podne u centru u fizerskom salonu koji je bio opkoljen sa osam vozila. Tokom hapšenja napravio je opsadno stanje, veliki broj je ušao u severni deo, policija je bacala suzavac na ljude na ulicama i nišanila slučajne prolaznike - rekao je Petković i dodao da se nalazimo u najtežoj situaciji do sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (183)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!