U PRISUSTVU DRŽAVNOG VRHA OBE ZEMLJE: Evo šta su sve potpisale Srbija i Mađarska na Paliću (FOTO)

Tanjug

20. 06. 2023. u 14:42

SRBIJA i Mađarska danas su na Paliću, u prisustvu državnog vrha obe zemlje, potpisale više sporazuma koji će obezbediti dalje jačanje saradnje, a među kojima su sporazumi u oblasti odbrane i unutrašnjih poslova, kao i za izgradnju novog naftovoda i osnivanje zajedničke firme za trgovinu gasom.

У ПРИСУСТВУ ДРЖАВНОГ ВРХА ОБЕ ЗЕМЉЕ: Ево шта су све потписале Србија и Мађарска на Палићу (ФОТО)

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Sporazumi su potpisani posle prve sednice Strateškog saveta za saradnju Srbije i Mađarske, kojoj su prisustvovali predsednici Srbije Aleksandar Vučić i Mađarske Katalin Novak, kao i premijeri Ana Brnabić i Viktor Orban.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Mađarske Katalin Novak potpisali su zajedničku političku izjavu o osnivanju Strateškog saveta za saradnju između Republike Srbije i Mađarske.

Sporazum o saradnji između Nacionalne generalne direkcije za strance Mađarske i Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (azil i migracije), potpisali su prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar inostranih poslova Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Petar Sijarto.

Sporazum između Vlade Srbije i Vlade Mađarske o izmenama Sporazuma o kontrolni graničnog saobraćaja u drumskom, železničkom i vodenom saobraćaju potpisali su prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar inostranih poslova Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Petar Sijarto.

Protokol o kolokaciji u Ambasadi Srbije u Kinšasi između Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Ministarstva spoljnih poslova i trgovine Mađarske takođe su potpisali Dačić i Sijarto.

Memorandum o razumevanju o izgradnji naftovoda Mađarska-Srbija potpisali su  ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović i Sijarto.

Sporazum između Srbije i Mađarske o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka potpisali su direktor kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost i zaštitu podataka Goran Matić i Sijarto.

 

Godišnji plan rada za 2022/23. na osnovu memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Mađarske o stručnoj pomoći za pregovore o pristupanju Srbije EU potpisali su ministarka pravde Maja Popović i ministarka pravde Judit Varga.

Sporazum između Vlade Srbije i Vlade Mađarske o unapređenoj strateškoj saradnji u oblasti odbrane potpisali su ministar odbrane Srbije Miloš Vučević i ministar odbrane Mađarske Krištof Salai-Bobrovnicki.

Memorandum o razumevanju između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije i Ministarstva poljoprivrede Mađarske o modernizaciji i digitalizaciji u oblasti poljoprivrede potpisali su ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Jelena Tanasković i ministar poljoprivrede Mađarske Ištvan Nađ.

Sporazum između Vlade Srbije i Vlade Mađarske o saradnji u oblasti razvoja unapređenja putne infrastrukture potpisali su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ministar građevinarstva i saobraćaja Mađarske Janoš Lazar.

Izjavu o nameri o elektronskoj razmeni podataka između Uprave carina Ministarstva finansija Srbije i Nacionalne poreske i carinske uprave Mađarske, potpisali su direktor Uprave carina Srbije Branko Radujko i ministar finansija Mađarske Mihalj Varga.

Potpisan je i Ugovor o osnivanju "SERBHUNGAS" društva sa ograničenom odgovornosti Novi Sad, a ugovor su potpisali direktor JP Srbijagas Dušan Bajatović i generalni direktor "MVM CEEnergy" Zrt Laslo Zoltan Fric.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!