BRNABIĆ: Za opoziciju su svi lekari KCS, na čelu sa Ercegovcem, u nekakvom lancu na čijem je vrhu SNS, kakvo je to ponižavanje naših doktora?

Novosti onlajn

29. 06. 2023. u 16:58

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas u nastavku posebne sednice Narodne skupštine, da sve i da želi, ona ne može da smeni REM jer kao izvršna vlast nema nadležnost nad radom tog tela.

БРНАБИЋ: За опозицију су сви лекари КЦС, на челу са Ерцеговцем, у некаквом ланцу на чијем је врху СНС, какво је то понижавање наших доктора?

FOTO: AP/Tanjug

Ona je pričala i o tome kako se stigmatizuju svi ljudi koji su ikada imali bilo kakve dodirne tačke sa bilo kim ko je ikada imao veze sa vlašću ili Srpskom naprednom strankom. 

- Ovde se sada targetira bivši ministar Zlatibor Lončar, koji se, zamislite, poznaje sa ocem monstruma koji je počinio masakr na Vračaru, jer su obojica lekari. To nije bilo dovoljno, pa ste mostruozno umešali i direktora Kliničkog centra Srbije Marka Ercegovca. Vi nikakvu granicu dostojanstva i odgovornsoti nemate. A posebno prema doktorima I profesorima medicinskog fakulteta.Rekli ste, ponovo, da je na vrhu lanca u kome se nalazi i dr Milica Pejović Milovančević Srpska napredna stranka. Poštovani lekari i doktori, evo kako izgleda kada na scenu stupi politikanstvo. Da li je moguće da smo dotle stigli? Šta vam je kriv Marko Ercegovac? - pitala je Brnabić.

Smena članova REM-a nije na dnevnom redu jer je opozicija nije ni predložila

Premijerka je rekla da je danas čula da je vlast kriva što sednica ovako dugo traje, jer vlast da je htela već je mogla da smeni REM.

- Jedino mi je ostalo da na papiru odštampam rečenicu da ja nemam nikakvu nadležnost nad REM-om. Ne biram REM, ne mogu da ih smenim. Ljudi, shvatite, i da želim – ne mogu, suprotno je zakonu, suprotno je ustavu. Vi, narodni poslanici, imenujete i smenjujete članove nezavisnih tela. Poštovani građani, a pogotovo vi koji protestujete, mi ne možemo da smenimo REM na ovoj sednici, i da želimo, jer opozicija nije uvrstila u dnevni red koji su organizatori protesta predložili. Niste predložili tačku o smeni članova REM-a, eto toliko o vašoj odgovornosti prema građanima. Vama nije važna tema, važan vam je politički marketing. Ne znam da li se takmičite u okviru vaše stranke ko će biti predsednik ili među čitavom opozicijom ko će biti lider, ali svakako je zloupotreba rada skupštine, jer se danima ne priča o temi već o svemu drugom - izjavila je predsednica Vlade.

“U tajkunskim medijima je objavljena laž da članovi moje pratnje rade za kriminalne  klanove, ali demanti nije niti će biti “

- Čim smo demantovali očiglednu neistinu da je pripadnica BIA, koja je uhapšena, ikada bila u mojoj pratnji – nikome ništa, narodni poslanik kaže, pa dobro, nije ta. To što je to čula njena porodica, što je urušen kredibilitet države, nikome ništa. Tajkunski mediji su vidim bombastično objavili tu laž, ali demanti koji je jasan kao dan nigde ne možete da pročitate. Onda su prešli na pitanje kako je moguće da je pripadnik BIA uopšte uhapšen. E, da vidimo koliko je to odgovorno. Ukucajte na guglu reči CIA, hapšenje. Imaćete mnogo rezultata – uhapšen, uhapšen za špijunažu, protivpravno delovanje… Pripadnici bezbednosnih agencija su na kraju dana samo ljudi. Naša agencija je takve uhvatila, uhapsila i precesuirala, kao i u svakoj drugoj ozbiljnoj zemlji na svetu. Ali sada ni to ne valja: Pa kakve su to opužbe, molim vas? To znači, nije bila istina za pripadnicu BIA iz premijerkine pratnje, dobro, idemo dalje, novi pokušaj. Na to se svode ove tri nedelje debate - rekla je premijerka.

BONUS VIDEO: ZA VREME GOVORA PATRIJARHA - Helikopter KFOR-a nadleće Gračanicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (13)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!