BEDAN POTEZ NATO LOBISTE UOČI SASTANKA: Šormaz moli Stoltenberga da pritsine Vučića

Novosti online

19. 07. 2023. u 18:04

NEKADAŠNjI poslanik Srpske napredne stranke i NATO lobista Dragan Šormaz napisao je na Tviteru poruku generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu, uoči njegovog sastanka sa Aleksandrom Vučićem, uz molbu da "pritisne" predsednika Srbije i "bude strog prema njemu".

БЕДАН ПОТЕЗ НАТО ЛОБИСТЕ УОЧИ САСТАНКА: Шормаз моли Столтенберга да притсине Вучића

Foto Arhiva

Ovaj groteskni apel, u maniru prozapadnih junaka iz filma "Tri karte za Holivud", za sada je ostao bez odgovora prvog čoveka vojne Alijanse, sa kojem je Vučić trebalo da razgovara o teroru koji nad Srbima na Kosovu i Metohiji sprovodi Aljbin Kurti, kršeći sve dosadašnje sporazume i Rezoluciju 12 44 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Šormaz, koji se nedavno "proslavio proverenom informacijom" da je Vladimir Putin pobegao avionom iz Moskve pred razjarenim "vagnerovcima" da svom nalogu je napisao:

- Gospodine Stoltenberg, Vučić vlada Srbijom gušeći ljudska prava i medijske slobode, koristeći obmane i laži. Mrzi sve vrednosti koje zastupa NATO! Tražio je sastanak da ga zlostavljaju u Srbiji. Budi strog prema njemu - stoji u Tviter objavi u kojoj je Šormaz označio i predsednika Sjedinjenih Američkih Država Džozefa Bajdena.

Inače, nekadašnji funkcioner naprednjaka postao je naprasno ljuti opozicionar i redovno učestvuje na prozapadnim protestima "Srbija protiv nasilja", na kojima se traže ostavke ministra policije Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina, zbog masovnih ubistava u OŠ "Vladislav Ribnikar" i selima u okolini Mladenovca i Smedereva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (29)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)