SRBIJA POČINJE SA UBRZANIM PRIPREMAMA ZA EXPO: Premijerka objavila pet fokusa u sektoru informacionih tehnologija

Novosti Onlajn

08. 08. 2023. u 18:18

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Palate Srbija.

СРБИЈА ПОЧИЊЕ СА УБРЗАНИМ ПРИПРЕМАМА ЗА EXPO: Премијерка објавила пет фокуса у сектору информационих технологија

Foto: Printskrin

Premijerka je najavila da se Srbija ubrzano sprema za EXPO 2027 i da se sve više ulaže u sektor informacionih tehnologija.

- Što se tiče fokusa za ono što je i meni posebno važno a to je sektor informacionih tehnologija. Krenuli smo ubrzano da se sprememo za Ekspo. Imamo 5 fokusa - autonomna vožnja, tj. vozila bez vozača. Izdali smo prvu dozvolu pre mesec dana i među prvih 5 smo zemalja koje su to uradile. Planiramo da do Ekspa sva vozila budu električna vozila bez vozača, u okviru samog Ekspa. Želimo da Srbija bude prva u ovoj oblasti u Evropi. Druga stvar je Biokampus. Krenućemo sa pripremnim radovima u novembru ove godine. Treći fokus su naučno-tehnološki parkovi, nastavljamo sa izgradnjom, fokus je na Nišu, Čačaku i Kruševcu. Četvrti fokus, nastavljamo da ulažemo u Kragujevac. Peti fokus razvoj veštačke inteligencije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (108)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!