SRAMNE SCENE U PRIŠTINI: Kurtijevi izneli zastave zločinačke OVK i Velike Albanije (VIDEO)

Novosti online

13. 08. 2023. u 15:32

PRISTALICE premijera tzv Kosova Aljbina Kurtija i predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani izašli su na Skenderbegov trg u Prištini kako bi pružili podršku sramnom okupljanju u Tetovu i Skoplju.

СРАМНЕ СЦЕНЕ У ПРИШТИНИ: Куртијеви изнели заставе злочиначке ОВК и Велике Албаније (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Okupljeni na skupu, čiji je organizator Aljbert Šabani, nošeni su simboli velike Albanije i terorističke tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, i skandirani slogani podrške Kurtiju i Osmanijevoj.

Podsećamo, prilikom Kurtijeve posete Severnoj Makedoniji, na skupu u Tetovu videla se zastava sa mapom "velike Albanije", dok istovremeno ta poseta nije bila propaćena isticanjem zastave Severne Makedonije.

Organizator skupa Aljbert Šabani/Foto: Fejsbuk/Nacionale Videos

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je takvo ponašanje u Tetovu i Skoplju, ističući da je to skandal nad skandalima.

- Tamo je promovisana ideja Velike Albanije, pokazivani su simboli velike Albanije. On je predstavljen kao premijer svih Albanaca i premijer Tetova. Otvorena je ulica Adema Demaćija, a bio je i mentor i idol Aljbinu Kurtiju.  Da nismo toliko snažniji, toliko puta jači i moćniji po našoj tehnici znate za koliko bi nas Kurti napao na svakom delu - rekao je predsednik Vučić.

Scene iz Tetova je osudio i predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, koji je zatražio krivično gonjenje organizatora javnih skupova u Tetovu i Čairu u Skoplju.

BONUS VIDEO: KURTIJA GAĐALI FLAŠOM VODE - Ponovo haos u skupštini lažne države

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (51)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024