VUČIĆ O IZBORIMA NA KiM: Najbolje rešenje je da se ide na ostavke

Novosti online

14. 09. 2023. u 14:16

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju novinarima nakon propalih pregovora u Briselu dotakao se i teme izbora na Kosovu i Metohiji.

ВУЧИЋ О ИЗБОРИМА НА КиМ: Најбоље решење је да се иде на оставке

Foto: Printsrkin

O izborima na severu KiM, Vučić je izjavio da je najbolje rešenje da se ide na ostavke.

- Namerno je to napravljeno da bi se izbegao suštinski proces izbora. Jer treba 118 dana za raspisivanje izbora. Pritom Kurti kaže da mu ne pada na pamet i da će pre da se odrekne ne znam čega nego svoje dvojice gradonačelnika. To je pristup koji ne razumem, ali sam spreman da razgovaram sa Srbima, ali to nije bilo na dnevnom redu. Diskutovali smo o ovome - kaže predsednik.

On je dodao da su na sastanku razgovarali i o situaciji na severu KiM, te da je ukazao na to koliko u svakom procesu uspostavljanja racionalnih odnosa smeta i ometa svakodnevno šikaniranje i hapšenje i držanje u pritvoru Srba.

- Pokrenuo sam i pitanje eksproprijacije, ilegalne eksproprijacije, pokrenuli smo pitanje iseljavanja Srba iz njihovih institucija i sa mesta gde rade. Ne  verujem da je tu postignut bilo kakav napredak osim što verujem da će na tzv. beli papir koji je dobijen od EU Aljbin Kurti morati da odgovori vezano za eksproprijaciju, a što se izbacivanja Srba tiče, ne verujem - rekao je Vučić i dodao:

- Razgovarali smo i o jednoj i drugoj stvari, ovo je rezultat - zaključio je predsednik.

BONUS VIDEO: ODBORNICI OPOZICIJE DIVLjAJU U SKUPŠTINI GRADA: Opet haos - Transparenti i ozvučenje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)