TERZIĆ: Najveća greška srpskog naroda je Vuk Jeremić

Novosti online

22. 09. 2023. u 16:02

NAJVEĆA greška srpskog naroda je upravo Vuk Jeremić. Čovek koji je najzaslužniji za teško stanje koje imamo na Kosovu i Metohiji, jer se svojim sumanutim potezima dobrano potrudio da utaba stazu kosovsko-metohijske nezavisnosti na čemu mu se Aljbin Kurti i Hašim Tači redovno zahvaljuju, izjavio je Miloš Terzić, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

ТЕРЗИЋ: Највећа грешка српског народа је Вук Јеремић

Foto: SNS

- Čovek kog na Kosovu i Metohiji Albanci vide kao kuma kosovske nezavisnosti, a Srbi kao nekoga ko ih je svojim pogubnim političkim odlukama zavio u crno i kojeg očima ne mogu da vide. Greške poput izmeštanja pregovora o Kosovu i Metohiji iz sistema Ujedinjenih nacija u sistem Evropske unije, ali i postavljanje onog sumanutog pitanja pred MSP na koje se pozivaju Albanci urušile su srpsku pregovaračku poziciju. U njegovo vreme nizala su se priznanja lažne države, a da pritom nije uspeo da dovede do jedne odluke koja bi podrazumevala otpriznanje lažne države. Svaki put kada on progovori Srbi sa Kosova i Metohije se podsete kakve su se pošasti spasili te 2012. godine - ističe Terzić.

- Za razliku od Jeremića koji je poznat samo po međunarodnim korupcionaškim aferama, a od istraga za iste beži kao đavo od krsta, predsednik Aleksandar Vučić uspeo je da od nečega što je bilo gotovo, vrati pitanje Kosova i Metohije na pregovarački sto i glas Srbije se sada čuje i u Berlinu i u Vašingtonu i u Pekingu i u Moskvi. Takođe ponovio je predsednik Vučić politikantima iz bivšeg režima na sednici Narodne skupštine više od pedeset puta da ne dolazi u obzir priznanje lažne države, kao ni članstvo lažne države u sistem UN. Pokazao je Aleksandar Vučić juče na generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija kako se bori za srpske nacionalne vrednosti na Kosovu i Metohiji ukazavši na dvostruke aršine licemernog Zapada, na šta je danas ponosan svaki čestiti Srbin, što se ne može reći za Jeremića - dodaje Terzić.

- I nikada više nećemo dozvoliti da se najvažnijim nacionalnim pitanjem bave politikanti poput Jeremića, jer kada bi se to desilo Srbi na Kosovu i Metohije ne bi imali čemu da se nadaju. Pokazaćemo slogu i jedinstvo i odbraniti srpske nacionalne vrednosti na Kosovu i Metohiji zahvaljujući odgovornoj i ozbiljnoj politici koju ćemo nastaviti da vodimo, a sve u svrhu odbrane našeg naroda i nikada više nećemo dozvoliti nove pogrome kao 2004. godine kada je Jeremić sve to nemo posmatrao iz kabineta - zaključuje Miloš Terzić.

BONUS VIDEO: OVI PODACI NAJBOLjE GOVORE: Šolakovi mediji danima iznose neistine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (25)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)