NA KANABE KOD ALBANSKOG LOBISTE: Svi su oni na istom zadatku - umreženi protiv Srbije

Novosti online

27. 09. 2023. u 18:54

PORED opozicije na čelu sa Draganom Đilasom, Marinikom Tepić i Borkom Stefanovićem, sastancima sa američkim senatorom Robertom Menendezom optuženog za krivična dela, hvalili su se i zvaničnici iz Prištine, Aljbin Kurti i Vjosa Osmani.

НА КАНАБЕ КОД АЛБАНСКОГ ЛОБИСТЕ: Сви су они на истом задатку - умрежени против Србије

Foto: Društvene mreže

Podsetimo, senator Robert Menendez, demokrata iz Nju Džersija, i njegova supruga optuženi su za krivična dela primanja mita u vezi sa trojicom biznismena iz te države, saopštili su u petak savezni tužioci.

Kancelarija američkog tužioca na Menhetnu optužila je Menendeza i suprugu da su primili hiljade dolara mita u zamenu za korišćenje moći i uticaja koje ima kao senator, kako bi zaštitili i pomogli biznismenima da se obogate, kao i da omoguće korist vladi Egipta.

Tužioci su saopštili da je mito obuhvatao gotovinu, zlato, uplate za hipoteku za kuću, nadoknadu za posao sa minimalnim zahtevima, luksuzno vozilo i druge stvari od finansijske vrednosti.

Menendez je u ovdašnjoj javnosti poznat po izjavama protiv formiranja Zajednice srpskih opština na Kosovu, favorizovanju lažne države i zalaganju za kažnjavanje Srbije, kao i po svojim opaskama na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Đilas hvalio Kurtija

O premijeru privremenih prištinskih institucija koji je Srbima na Kosovu i Metohiji oduzeo pravo na život, proglasio ih teroristima kako bi ih likvidirao reči hvale svojevremeno je imao lider SSP Dragan Đilas.

 "Na Kosovu vidim Kurtija kao političara koji bi nam bio partner za pomirenje! NAJPRINICIPIJELNIJI JE GOSPODIN KURTI!" - stoji u Tviter objavi Đilasove stranke.

Bob Menendez je bio među potpisnicima pisma predsedavajućih spoljnopolitičkim odborima SAD, Ujedinjenog kraljevstva i EU, kao i američkih kongresmena, koje je potpisalo više od 50 parlamentaraca, a u kojem su od svojih vlada zatraži "kritičniji odnos prema Srbiji", ističući da politika Beograda "neće funkcionisati za Balkan".

Menendez se pre godinu dana sastajao i sa delegacijom SSP koju su činili Dragan Đilas, Borko Stefanović i Marinika Tepić. Kako su naveli, “delegacija SSP predočiće američkim partnerima i stranačke stavove o stanju demokratije, načinima za borbu protiv korupcije, kao i o medijskim slobodama u Srbiji”.

Sa ove distance, nema sumnje da su pronašli prave partnere jer je senator Robert Menendez, sa kojim su se sastali, juče osumnjičen u SAD za primanje mita.

Sa zvaničnih naloga opozicione partije kao i sa naloga organizatorke protesta “protiv nasilja” Marinike Tepić, može se pročitati da su imali dobar sastanak Menendezom. Tada je delegacija SSP senatoru Menendezu i njegovom timu predstavila predlog za formiranje regionalnog centra za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Foto: Printskrin

Foto: Printskrin

 

Oni su sa Menendezom pričali i o "važnosti uvođenja sankcija Rusiji".

Sa Menendezom video se i Rade Basta, te fotografijom hvalio na društvenim mrežama.

Foto: Printskrin

Lobirao za Prištinu

Menendez je, uz predsednicu Spoljnopolitičkog odbora britanskog parlamenta Ališu Kerns i predsednika nemačkog Spoljnopolitičkog odbora Mihaela Rota, bio među potpisnicima pisma koje su zvaničnom Vašingtonu, Briselu i Londonu uputili pojedini evropski i američki zvaničnici koji su tražili oštriju politiku prema Srbiji u kontekstu krize na Kosovu i Metohiji.

On se tako sastajao i sa predstavnicima lažne države Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem.

Osmani je na društvenim mrežama hvalila Menendeza za njegovu "nepokolebljivu posvećenost demokratiji na Zapadnom Balkanu".

- Od srca hvala senatoru Menendezu za njegovo liderstvo, neumorni angažman i nepokolebljivu posvećenost demokratiji na Zapadnom Balkanu. Zahvalna sam na njegovoj inicijativi za saslušanje Komiteta za spoljne poslove, koje je bacilo ključno svetlo na dešavanja u regionu - poručila je u maju ove godine Osmanijeva.

Foto: Društvene mreže

Kurti i Menendez su pričali o pokušajima Prištine da postane NATO članica, ali i, o ironije, o borbi protiv krijumčarenja, kriminala i korupcije.

Milica Nikolić, članica Predsedništva Srpske napredne stranke komentarišući ovakve postupke opozicije kaže da je to najveće moguće dno i jasan pokazatelj šta bi se sa našom državom desilo, ukoliko bi se oni nešto pitali.

- I dok su bili na vlasti, dobro se sećamo kako im je svaki stranac bio draži i kako su svakom strancu išli da se mole i pljuju po svojoj zemlji, prodajući interese svoga naroda. Ovaj primer, gde su išli kod uhapšenog korumpiranog američkog senatora, sa punim, lažljivim, ustima, o navodnoj korupciji u našoj zemlji, da traže osnivanje nekakvog regionalnog centra protiv korupcije na čelu sa njim, govori o tome da- jednom lopovi uvek lopovi. I da bi svoju pljačku Srbije, hteli da maskiraju lažnom borbom protiv korupcije. Jednako kao što to rade sa lažnom borbom protiv nasilja. Ne mogu se lopovi boriti protiv korupcije, niti nasilnici protiv nasilja. Da bi prodali interese našeg naroda na KiM i parčali svoju zemlju, jasno nam je. Da bi ponovo brutalno pokrali Srbiju, jer su već i u svetu poznati, zajedno sa Jermićem, kao saradnici ozbiljnih lopova, jasno nam je. Da bi uništili Srbiju, ponovo, i to nam je jasno. Ali da postoji toliko duboko dno, koje oni redovno idu da dotaknu, tu se iznova iznenadimo. A, verujem, da će se još svašta otkriti - navodi Nikolić i dodaje: - Što se Srbije tiče, da narod ne brine, ona je u sigurnim rukama. I sigurnim putem je vodi čovek koji je od takvih lešinara spasio i preporodio. Čovek koji je pre nekoliko dana pokazao, u UN, koliko je voli i da će se do poslednjeg atoma snage boriti za njene interese i interese svoga naroda. I koji čuva, a to je rekao svima, njen teritorijalni integritet. Čovek koga svet zna kao jednog od najmudrijih državnika današnjice, a kome je naš narod iznad svega - predsednik Vučić.

Narodna poslanica Nevena Đurić, kaže, da ovaj slučaj svedoči o tome da oni narodu Srbije ne žele ništa dobro.

- Dileme nema - svi su oni na istom zadatku, umreženi protiv Srbije, našeg naroda i predsednika Vučića. Zajedno su direktni učesnici hibridnog rata koji se vodi prljavim novcem namenjenim za albanske lobiste a sve sa ciljem rušenja Vučića, a samim tim i Srbije. To što se tzv. opozicija u Srbiji sastala sa sa čovekom koji je protiv formiranja Zajednice srpskoh opština, koji favorizuje tzv. Nezavisno Kosovo i zalaže se za kažnjavanje Srbije o njima govori samo jedno - da nam ništa dobro ne žele! Najsrećniji bi bili da se uvedu sankcije Srbiji i da se svi Srbi sa severa Kosova i Metohije proglase kriminalcima. Za to se zalažu i idu na kanabe kod najmoćnijeg albanskog lobiste!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!