KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV ZELENOVIĆA ZBOG ŠIRENJA PANIKE: Lagao da je voda otrovana

Novosti online

30. 09. 2023. u 18:11

ALEKSANDAR Jovanović, načelnik Gradske uprave grada Šapca, podneo je danas krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u ovom gradu protiv Nebojše Zelenovića, kopredsednika stranke „Zajedno“, zbog iznošenja lažne informacije o tome da je voda u Šapcu otrovana i izazivanja panike i remećenja normalnog života građana.

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ЗЕЛЕНОВИЋА ЗБОГ ШИРЕЊА ПАНИКЕ: Лагао да је вода отрована

Foto: JutjubPrintskrin

Kako se u prijavi između ostalog navodi, Nebojša Zelenović je putem svog Fejsbuk profila 29.09.2023. godine iznosio lažne vesti i tvrđenja čime je počinio krivično delo izazivanja panike i nereda iz člana 343. stav 2. Krivičnog zakonika Republike Srbije.

– Nebojša Zelenović je navedenim potpunim neistinama izazvao paniku i teže narušavanje javnog reda i mira, pošto veliki broj građana Šapca nakon ove objave ne koristi vodu za piće smatrajući da je voda otrovna. Ovim se stvorila i stvara panika među građanima i nepoverenje u institucije, kao i u jednu od elementarnih potreba građana da imaju i da mogu da koriste vodu iz gradskih resursa. Navedeno je učinjeno sa očiglednim umišljajem da se izazove ovakva posledica, a iz niskih pobuda – kaže se između ostalog u krivičnoj prijavi.

Naime, juče je na društvenoj mreži osvanula objava političke partije „Zajedno“ u kojoj se tvrdi da je gradska voda nezdrava i nepitka. Ubrzo se oglasio šabački Vodovod navodeći da je uzorkovanje u Zavodu za javno zdravlje pokazalo da je voda bezbedna za piće. Zamućena voda, kako su objasnili, posledica je radova na na izmeštanju cevovoda koji se ukršta sa petljom auto-puta i brze saobraćajnice, o čemu je javnost bila blagovremeno obaveštena.

(sabac24sedam.rs)

BONUS VIDEO: Milojičić: Da je Đinđić danas živ, podržao bi odgovornu i hrabru politiku Vučića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (27)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)