NASTAVLJA SE LUDILO SVEČLJE Opet napada Srbiju! Otužuje Vučića, Vučevića i Mojsilovića da su učestvovali u "pokušaju pripajanja severa"

Novosti Onlajn

01. 10. 2023. u 17:28

DžELjALj Svečlja, takozvani ministar i najbliži saradnik Aljbina Kurtija, optužio je na današnjoj konferenciji za medije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra odbrane Miloša Vučevića i načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića da su učestvovali u pokušaju "aneksije severa Kosova", prenose mediji.

НАСТАВЉА СЕ ЛУДИЛО СВЕЧЉЕ Опет напада Србију! Отужује Вучића, Вучевића и Мојсиловића да су учествовали у покушају припајања севера

Foto: Printscreen Youtube/KTV - Kohavision/AP Photo/Bojan Slavkovic

Svečlja je, između ostalog, naveo da se kroz snimke koji su načinjeni dronovima i na osnovu prikupljenih dokaza vidi da su "pripreme za napad u Banjskoj vršene u Srbiji, u trenažnim centrima".

- Na ovoj obuci su učestvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučići, ministar odbrane Srbije Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Milan Mojsilović. Vučići je pokušao da sakrije činjenicu da je Srbija umešana u organizaciju ovog napada - rekao je Svečlja.

Prema njegovim rečima, "treninzi su se odvijali na Kopaoniku, na imanju u vlasništvu Milana Radoičića".

I generalni direktor tzv. Kosovske policije Gazmend Hodža rekao je da je istraga pokazala da je "teroristička grupa koja je 24. septembra napala tzv. Kosovsku policiju u Banjskoj već duže vreme trenirala na teritoriji Srbije", između ostalog, kako tvrdi, i na vojnom poligonu na "Pasuljanskim livadama". On je rekao da je "Srbija grupi stavila na raspolaganje logistiku i infrastrukturu za obuku".

- Na osnovu dostavljenih podataka, ispostavlja se da je centar terorističke grupe bio Kopaoniku, odnosno prostor koji je vlasništvo Milana Radoičića. Vojne vežbe su održane na jednom od najvećih vojnih poligona u Srbiji, najmanje četiri dana pre napada na Banjsku -  rekao je Hodža na konferenciji za novinare.

(Kosovo Online/Koha)

BONUS VIDEO: Šiptarske ubice, lobisti, NATO opozicija i lažne patriote na istom zadatku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (39)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!