VUČIĆ SA EVROPSKIM LIDERIMA: Važni susreti srpskog predsednika na marginama Samita u Granadi (FOTO)

Novosti online

05. 10. 2023. u 14:02 >> 16:49

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić danas je na marginama Samita Evropske političke zajednice u Granadi razgovarao sa brojnim zvaničnicima.

ВУЧИЋ СА ЕВРОПСКИМ ЛИДЕРИМА: Важни сусрети српског председника на маргинама Самита у Гранади (ФОТО)

Foto: Instagram

Predsednik Vučić razgovarao je sa predsednikom Vlade Kraljevine Holandije Markom Ruteom.

- Dobar sastanak sa Ruteom sa kojim sam razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, kao i o daljim koracima na evropskom putu Srbije - objavio je predsednik na svom Instagram nalogu.

Vučić se sastao i sa predsednikom Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburg Gzavijeom Betelom.

- Sa Betelom o svim pitanjima od značaja za Srbiju, a posebno o najnovijem razvoju situacije na Kosovu i Metohiji - naveo je predsednik.

Vučić je razgovarao i sa premijerom Kraljevine Norveške Jonasom Garom Stereom.

- Dobar razgovor sa premijerom Stereom o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, bilateralnim odnosima Srbije i Norveške - istakao je Vučić.

Vučić se sastao i sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim.

- Kratak i otvoren razgovor sa predsednikom Zelenskim o svim važnim pitanjima - napisano je u opisu objave na Instagramu. 

Srpski predsednik razgovarao je sa rumunskim kolegom Klausom Johanisom.

- Otvoren i prijateljski susret sa predsednikom Johanisom sa kojim sa razmenio mišljenja o situaciji u regionu, proširenju EU i bilateralnim odnosima Srbije i Rumunije - naveo je Vučić.

Predsednik Republike Srbije, sastao se i sa predsednicom Vlade Republike Italije Đorđom Meloni na Samitu Evropske političke zajednice u Granadi.

- Srdačan susret sa @georgiameloni i kratak razgovor o najbitnijim temama za dalje jačanje odnosa između Srbije i Italije, kao i o aktuelnoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana - poručio je predsednik.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednicom Vlade Republike Island Katrin Jakobsdotir.

- Srdačan susret sa premijerkom Katrin Jakobsdotir koju sam obavestio o složenoj situaciji na Kosovu i Metohiji, EU putu Srbije, regionu Zapadnog Balkana i aktuelnoj geopolitičkoj situaciji. Izrazio sam nadu da ćemo zajedno raditi na jačanju bilateralnih odnosa Srbije i Islanda u svim oblastima od zajedničkog interesovanja. Iskoristio sam priliku da pozovem premijerku Jakobsdotir da poseti našu zemlju - napisao je predsednik.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem na Samitu Evropske političke zajednice u Granadi

- Sa Jakovom Milatovićem o jačanju saradnje između Srbije i Crne Gore - stoji u opisu fotografije.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Republike Gruzije Iraklijem Garibašvilijem tokom samita Evropske političke zajednice u Granadi.

- Odličan razgovor sa premijerom Iraklijem Garibašvilijem kojeg sam informisao o činjenicama povodom situacije na Kosovu i Metohiji, posebno o bezbednosnim prilikama u kojima žive tamošnji Srbi i još jednom zahvalio Gruziji na doslednom stavu u pogledu poštovanja teritorijalnog integriteta Srbije. Razgovarali smo i o evropskim integracijama, međusobnoj podršci na evropskom putu i intenziviranju bilateralne saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa - napisao je predsednik Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (72)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!