DANAS SLAVE SVI OD RUME DO ŠAPCA, A USKORO ĆE I KRUŠEVAC: Nova hala sportova i fabrika, završava se Moravski koridor do ovog grada(FOTO)

S.BABOVIĆ

14. 10. 2023. u 18:28

ZAVRŠETAK deonice Moravskog koridora do Kruševca i istočne zaobilaznice u okviru ovog vitalnog projekta, očekuju se u drugoj polovini novembra, rekao je danas ministar policije Bratislav Gašić u Kruševcu.

ДАНАС СЛАВЕ СВИ ОД РУМЕ ДО ШАПЦА, А УСКОРО ЋЕ И КРУШЕВАЦ: Нова хала спортова и фабрика, завршава се Моравски коридор до овог града(ФОТО)

Foto: S. Babović

- U Kruševcu se godinama unazad gradi i radi u korist ove dece i prelepo je videti biciklističke staze, koje se šire po na teritoriji celog grada - rekao je ministar Gašić na otvaranju najmodernijeg sportskog kompleksa za adrenalinske sportove u Srbiji.

 - Setite se ovog mesta pre samo 10 godina, ali i drugih prostora u gradu, koji su danas, po sadržaju, živi i značajni drugačiji. Mogu da najavim da ćemo ovde, na lokaciji Stari aerodrom, uz Božju pomoć i ukoliko izdržimo svim pritiscima, kojima su izloženi i naš predsednik i mi zajedno sa njim, krajem sledeće godine upravo pored ovog kompleksa dobiti i novu Halu sportova.

Kruševac je veliki grad, dodaje ministar, podsećajući da je sedmi grad po veličini u Srbiji, zbog čega zaslužuje da ima značajne sportske događaje i superligaše iz svih sportova, od fudbala do odbojke.

- Takođe, vrlo brzo na ovom prostoru dobićemo još jednu fabriku „Kromberg i Šubert“ i još 1.000 radnih mesta - predočava ministar. - Završava se istočna obilaznica, što znači da ćemo gust saobraćaj dislocirati iz centra grada. I ono što je po meni izuzetno važno, završen je projekat rekonstrukcije kruševačke bolnice, tako da ćemo sledeće godine biti pri vrhu po kvalitetu usluga zdravstvene zaštite. Nadam se da će u drugoj polovini novembra biti otvoren kompletan saobraćaj na Moravskom okridoru do Kruševca. Na taj način, zaokružiće se investicije u protekloj deceniji, Kruševac će biti dostupniji posetiocima. Radimo na tome da naša deca,ova mladost i lepota ostanu da žive u gradu u kome su rođeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (85)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave