ČELIČNO PRIJATELJSTVO KINE I SRBIJE JE DUBOKO: Poseta Sija novo poglavlje u srpsko-kineskim odnosima

Novosti online

01. 05. 2024. u 12:50

AMBASADOR Narodne Republike Kine u Srbiji Li Ming izjavio je danas da će poseta predsednika Si Đinpinga Srbiji za nekoliko dana biti važna prekretnica koja će otvoriti novo poglavlje u istoriji srpko-kineskih odnosa.

ЧЕЛИЧНО ПРИЈАТЕЉСТВО КИНЕ И СРБИЈЕ ЈЕ ДУБОКО: Посета Сија ново поглавље у српско-кинеским односима

Foto: Arhiva

- Čelično prijateljstvo Kine i Srbije je duboko. Poslednjih godina, pod rukovodstvom predsednika Sija i Vučića, kinesko-srpski odnosi su na visokom nivou i postižu plodne rezultate. Predsenik Si će,na poziv Vučića, ponovo posetiti Srbiju za nekoliko dana, posle osam godina. Kineska strana je spremna da iskoristi tu posetu, da otvori novo poglavlje u istoriji u srpsko-kineskih odnosa", rekao je Ming u obraćanju nakon obilaska radova na izgradnji kompleksa EXPO 2027 i Nacionalnog fudbalskog stadiona.

On je istakao značaj projekat EXPO 2027 i zahvalio se predsedniku Vučiću i Vladi Srbije na podršci koju je dao kineskim kompanijama.

- To je veliki međunarodni događaj koji je izazvao svetsku pažnju. Predsednik Vučić mu pridaje veliki značaj i on je ukazao na novi pravac ekonomskog razvoja Srbije. Narod Srbije i regiona sa nestrpljenjem očekuje taj događaj - rekao je Ming.

On je dodao da je uveren da će EXPO doneti Srbiji tri miliona turista, investicije i nove mogućnosti za razvoj odnosa Kine i Srbije.

- Kina je poslednjih godina stekla bogato iskustvo u organizovanju međunarodnih događaja i spremni smo da sarađujemo sa srpskim partnerima na realizaciji tog modernog događaja. Istovremeno, pozivamo naše kompanije da pokažu svoje prednosti u izgradnji takvih projekata i da sarađuju sa srpskom stranom - poručio je Ming, prenosi Tanjug.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (29)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!