ONO KADA TI PRIGOVARA SIN KRALJA SRPSKE PRIVATIZACIJE I MALVERZACIJA: Vesić odgovorio Dušanu Nikeziću

Novosti online

18. 10. 2023. u 09:07

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić odgovorio je Dušanu Nikeziću, potpredsedniku SSP, koji je pitao ministra "da li je svestan da će Srbiju dovesti na rub dužničkog ropstva" posle potpisanih ugovora u Pekingu.

ОНО КАДА ТИ ПРИГОВАРА СИН КРАЉА СРПСКЕ ПРИВАТИЗАЦИЈЕ И МАЛВЕРЗАЦИЈА: Весић одговорио Душану Никезићу

Foto: Ministarstvo

- Ono kada ti prigovara zato što gradiš Dušan, sin kralja srpske privatizacije i malverzacija Zvonimira Nikezića. Skoro da ništa u Srbiji nije moglo da se privatizuje od 2000. godine bez čuvenih Nikezića. Sin Dušan je živi primer nepotizma, korupcije i zloupotrebe državnog položaja. Zahvaljujući svom ocu sin Dušan je sa 35 godina istovremeno bio savetnik premijera, državni sekretar u Ministarstvu finansija, predsednik Nadzornog odbora Elektroprivrede, predsednik Upravnog odbora Energoprojekta, član Upravnog odbora Fonda za razvoj, član Skupštine preduzeća za proizvodnju borbenih vozila, šef radnih grupa za Železaru Smederevo i za prodaju Telekoma. U isto vreme zajedno sa ocem Zvonimirom bio je vlasnik sedam konsultantskih kompanija koje su u vreme njihove vlasti bile veoma uspešne. Jednostavno, čovek koji nikada ništa i nigde nije radio osim što ga je otac postavljao na državne funkcije koje imaju veze sa privatizacijom, privredom i finansijama, ne bi li preko njega završavao svoje poslove - kazao je Vesić.

- Danas je “uspešni sin” zaposlen u firmi lidera svoje stranke. Toliko je uspešan i tako se strane i domaće kompanije otimaju o njegove usluge. Ali ni pre ni posle vlasti na kojoj je bio od 28. do 39. godine nije radio ništa. Zato kada govori sin Dušan nikada ne znaš da li priča tata, kralj privatizacije i malverzacija, ili vlasnik kompanije gde sin radi. On svakako ne govori - zaključuje Vesić.

Podsetimo, Nikezić se juče oglasio povodom potpisanih ugovora za izgradnju auto-puteva sa Kinom.

On je upitao ministra Vesića "da li je svestan da će novi projekti povećati buduće zaduženje prema Kini na 17 milijardi evra, a ukupno zaduženje zemlje na 55 milijardi evra, čime će Srbiju dovesti do ivice dužničkog ropstva i bankrota".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)