ILIJA ELEZOVIĆ U TEŠKOM STANJU: Stanje mu se pogoršava, a Priština ga drži zatočenog

D. Z.

19. 10. 2023. u 16:28

MOM klijentu Iliji Elezoviću (72) kojem je danas odlukom Osnovnog suda u Prištini produžen pritvor na još dva meseca konstantno se pogoršava zdravstveno stanje.

ИЛИЈА ЕЛЕЗОВИЋ У ТЕШКОМ СТАЊУ: Стање му се погоршава, а Приштина га држи заточеног

Foto: Printskrin Kosovoonline

OVO za "Novosti" kaže advokat Ljubomir Pantović, pojašnjavajući da je njegov branilac Ilija Elezović, koji je pre mesec dana uhapšen u Kosovskoj Mitrovici pod optužbom za navodni ratni zločin u zaista teškom zdrvastvenom stanju.

Elezović, inače, nekadašnji predsednik Udruženja lovaca iz Vučitrna koji je utočipte pronašao u Kosovskoj Mitrovici i kojeg sugrađani opisuju kao pozitivnu i druželjubivu ličnost i osobu koja se družila i sa Albancima, boluje od teške bolesti i njegovo zdrvastveno stanje u zatvoru je svakog dana sve lošije jer ne prima adekvatnu terapiju.

- Od kada je u pritvoru u Podujevu četiri puta je vožen u Prištinu na razne preglede i analize, ali njemu su potrebni daleko bolji uslovi lečenja. Čak je i lekar iz Prištine, Albanac, koji ga je pregledao u mom prisustvu, pojasnio policajcima, odnosno rekao im čak povisivši ton, da on nije za zatvorske uslove, ali su ga pripandici policije istog dana vratili u pritvor u Podujevu - kaže Pantović i dodaje:

- U pritvoru su ga čak posetili i predstavnici UNMIK-a, Euleksa, ombudsman tzv. Kosova ali u međunarodnog Crvenog krsta iz Ženeve i svi su se uverili da je zaista bolestan.

Iako je i Kancelarija za Kosovo i Meothiju obavestila međunarodne predstavnike o teškom stranju Elezovića, reakcije prištinskih vlasti, ali u međunaorndih predstavnika i dalje nema, naprotiv i dalje je u pritvoru zatvora Visokog rizika u Podujevu iako je je vidljivo da je teško bolestan i da je poslednjih mesec dana znatno smršao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost