"SRAMAN, NEČOVEČAN I ANTICIVILIZACIJSKI POSTUPAK": Srpska lista - Osuđujemo skrnavljenje srpskih grobova po nalogu Kurtija

Novosti online

24. 10. 2023. u 18:25

SRPKSA lista, reagovala je na incidetn koji se dogodio u Severnoj Mitrovici, gdje zarad privatnoh potreba jednog Albanca, prekopano staro srpsko groblje. Spomenici su porušeni, a kosti rasute po putu.

СРАМАН, НЕЧОВЕЧАН И АНТИЦИВИЛИЗАЦИЈСКИ ПОСТУПАК: Српска листа - Осуђујемо скрнављење српских гробова по налогу Куртија

Foto: Printskrin

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Najoštrije osuđujemo prekopavanje srpskog pravoslavnog groblja u severnom delu Kosovske Mitrovice koje sprovode albanske kompanije po nalogu Vlade Aljbina Kurtija, i zahtevamo od međunarodne zajednice da najhitnije reaguju i zaustave ovo skrnavljenje srpskih grobova.

Nakon što je režim Aljbina Kurtija pokrenuo postupak oduzimanja srpske zemlje od naših vrednih domaćina i prekopavao puteve između srpskih sela, sada su se drznuli da prekopavaju naša groblja, skrnave ih i rasipaju kosti naših predaka.

Građani Kosovske Mitrovice i čitav srpski narod sa Kosova i Metohije sa tugom, nevericom i opravdanim besom negoduje zbog ovog sramnog, nečovečnog i anticivilizacijskog postupka koji mora najhitnije biti zaustavljen, a stanje na terenu vraćeno u pređašnje stanje u saradnji sa sveštenicima Eparhije raško-prizrenske Srpske Pravoslavne Crkve" poručili us iz Srpske liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave