POLITIČKE PROMENE U TRSTENIKU: Najveća grupa građana prešla u SNS (FOTO)

S.BABOVIĆ

25. 10. 2023. u 13:48

GRUPA građana "Mario Spasić - Uvek za rodni kraj" iz Trstenika, danas se priključila redovima SNS-a.

ПОЛИТИЧКЕ ПРОМЕНЕ У ТРСТЕНИКУ: Највећа група грађана прешла у СНС (ФОТО)

Foto:OO SNS Trstenik

Ova GG je na lokalnim izborima u junu 2020. godine osvojila 14 posto glasova, odnosno, sedam odborničkih mandata. To je posle SNS, koji ima 31 mandat i 61,08 posto glasova, najviše u Skupštini opštine Trstenik.

Mario Spasić, predsednik odborničke grupe i Grupe građana Mario Spasić - Uvek za rodni kraj, ističe da su rešili da se učlane u SNS, jer sa tom strankom, kako iznosi, dele iste ciljeve: ostanak mladih u opštini i otvaranje novih radnih mesta.

-  Kada sam osnovao grupu građana 2020. godine, samo sam imao želju da pomognem i da svi zajedno sagledamo koje su potrebe naših građana i šta je to što je neophodno da svi zajedno uradimo - kaže Mario Spasić, osnivač GG, koji se zahvalio rukovodstvu SNS-a na ukazanom poverenju. - Nisam bio vođen tada nikakvim političkim i ideološkim pitanjima, jednostavno, bila mi je želja da zavlada mir među nama, poštovanje, da svako da doprinos. Svi su svedoci da smo bili jedan korektan faktor u parlamentu, da smo posvećeno radili na svim materijalima i pitanjima, koja su bile važna. Viđali smo da uvek može bolje i da doprinesemo, pored svega onog što se trudila SNS sa predsednicom Milenom Turk i to smo zaista poštovali.           

Spasić dodaje da je "predsednik Vučić pozvao sve grupe građana, koji žele da pomognu u ovom veoma teškom momentu za čitavu republiku, a samim tim i za opštinu", pa je otuda, "u skladu sa ciljevima ove grupe građana, doneta odluka o zajedničkom nastupu".

- SNS je organizacija koja vodi politiku potpuno drugačiju od svih prethodnika, koja posebnu pažnju obraća i na gradsko i na seosko područje i na saobraćajnu infarstrukturu, privredu, poljoprivredu, zdravstvo, školstvo i naš predsednik nedvosmisleno svojim delima svakodnevno pokazuje koliko vodi računa o potrebama svih naših građana širom Srbije - iznosi Milena Turk, predsednica OO SNS i predsednica opštine Trstenik. - Važan nam je svaki pedalj, svaka stopa naše opštine, spremni smo da odgovorno i posvećeno svakog dana radimo, kako bismo unapredili kvalitet života svakog građanina.

TRENUTNO U PARLAMENTU

SA prelaskom GG Mario Spasić - Uvek za rodni kraj, SNS u lokalnom parlamentu ima 38 mandata. Pokret obnove Kraljevine Srbije - dr Radovan Popović ima pet odbornika, četiri mandata ima koalicija SPS - JS, a dva - GG Zinat.

Upravo na toj platformi i temelju, pronašli smo osnov za našu saradnju i želimo srdačnu dobrodošlicu svim članovima GG "Mario Spasić - Uvek za rodni kraj", našoj velikoj porodici SNS. Zalažemo se za iste ciljeve, za snažan intenzivan razvoj naše opštine i ostanak mladih ljudi u Trsteniku.

Turk je naglasila i da je "SNS nedvosmisleno pokazala da je posvećena unapređenju kvaliteta života", da za SNS "ne postoji ni druga država ni rezervna opština", kao i da će "još borbenije i intenzivnije, snažno nastaviti da se radi u interesu građana".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)