"KAD NEKO OSETI KRV, I KADA MISLI DA MOŽE, NASTAVIĆE TO DA RADI": Vučić o aktuelnim sukobima u svetu

Novosti online

29. 10. 2023. u 10:22

PREDSEDNIK Srbije, Aleksandar Vučić je tokom gostovanja na TV Prva prokimentarisao i aktuelna dešavanja u sukobe u svetu.

КАД НЕКО ОСЕТИ КРВ, И КАДА МИСЛИ ДА МОЖЕ, НАСТАВИЋЕ ТО ДА РАДИ: Вучић о актуелним сукобима у свету

Foto: Printskrin

Vučić je kazao da ekonomija mora da raste, kako bi zemlja bila otpornija na ono što se dešava.

- Da li će biti problema sa naftom i gasom, ne znam. Ali smo se postarali da imamo rezerve. Da nam neko ukine sve, mi imamo dovoljno gasa i nafte za 40 dana. To nije malo, ali ćemo još proširiti kapacitete. Ako neko ukine dovod gasa, ne možete odmah da vučete sve kapacitete, ali za osnovne kapacitete imamo dovoljno. Da izbije treći svetski rat, imali bismo dovoljno - kaže predsednik.

On smatra da je svet na ivici svetskog sukoba zbog upliva velikih sila u regionalne ratove.

- Zapad hoće da sačuva svoju dominaciju, a u vojnom smislu videlo se da najmoćnije vojne sile, poput SAD i Izraela, tu ima mnogo pukotina, i vidi se da neki manji mogu da se bore protiv njih. Kada neko oseti krv, i kada misli da može, nastaviće to da radi. To su opasnosti sa kojima se suočavamo. U Ukrajini vidimo da je situacija teška, i da će Zapad teško poraziti Ruse - rekao je Vučić, te dodao da mnoge zemlje traže drugačiji poredak u svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (121)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar