RADE SE SAMO HITNE OPERACIJE, NEDOSTAJU LEKOVI: Milović o teškoj situaciji u KBC "Kosovska Mitrovica"

Novosti Onlajn

02. 11. 2023. u 09:41

U KLINIČKO-bolničkom centru "Kosovska Mitrovica" rade se samo hitne operacije, a pacijenti se uglavnom šalju na dalje lečenje u centralnu Srbiju, poručio je zamenik direktora bolnice Dragiša Milović, prenose mediji.

РАДЕ СЕ САМО ХИТНЕ ОПЕРАЦИЈЕ, НЕДОСТАЈУ ЛЕКОВИ: Миловић о тешкој ситуацији у КБЦ Косовска Митровица

Foto: Đ. Marković

Razlog tome je odluka Prištine, doneta pre pet meseci o zabrani dopremanja robe s deklaracijom iz centralne Srbije.

U Kliničko-bolničkom centru "Kosovska Mitrovica" donedavno se lečilo oko 400 pacijenata. Trenutno, tamo se obavljaju samo hitne operacije, budući da je bolnička apoteka skoro prazna. Situacija je dramatična, a životi obolelih ugroženi, apeluje zamenik direktora doktor Dragiša Milović.

Ništa bolja situacija nije ni u privatnim apotekama u Kosovskoj Mitrovici. Nema antibiotika, lekova za hipertenziju, kardiovaskularne bolesti, ni infuzionih rastvora. Da sve nije tako crno, pokazuje humanost italijanskih karabinijera, koji su dobrovoljno dali krv i doneli ortopedska pomagala, zahvalan je Milović.

Milović naglašava da su svima dobro poznate namere Kurtija, a to je sever bez Srba.

- Ono što mi nije jasno su međunarodni predstavnici, koji na ovakvo stanje u 21. veku, gde je zagarantovano pravo na lečenje svih, ostaju nemi - apeluje Milović.

(Kosovo onlajn)

BONUS VIDEO: SNIMAK OD KOGA ZASTAJE DAH: Otkačila se korpa sa peračima prozora na neboderu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu