BEOGRADU PODMEĆU PUŠKE I MUNICIJU: Kurti uporno hoće da na našu zemlju prebaci krivicu za sukob u Banjskoj

S. MIŠLjENOVIĆ

17. 11. 2023. u 11:36

PRIŠTINA nastavlja plan započet još 24. septembra, čim se dogodio krvavi obračun u Banjskoj: da se Beograd, njegovo političko i vojno rukovodstvo po svaku cenu označe kao inspiratori i organizatori sukoba u kojem su nastradala trojica Srba i jedan albanski policajac.

БЕОГРАДУ ПОДМЕЋУ ПУШКЕ И МУНИЦИЈУ: Курти упорно хоће да на нашу земљу пребаци кривицу за сукоб у Бањској

Foto: Printskrin/Jutjub/Kosovo onlajn

Uprkos tome što su iz centralne Srbije odmah stigle poruke u kojima se poziva na smirivanje tenzija, profesionalnu i objektivnu istragu, vlada Aljbina Kurtija aktivirala je sva sredstva da u ovaj slučaj uvuče predsednika Aleksandra Vučića, ministra odbrane Miloša Vučevića, pa i Vojsku Srbije.

Tako je Kurti na društvenim mrežama objavljivao kako iza "paravojnog i terorističkog napada u Banjskoj stoji novosadski klan, na čijem je čelu Vučević".

Ovih dana tzv. Kosovo na sve načine pokušava da ospori ono što je saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, tereteći bivšeg funkcionera Srpske liste Milana Radoičića da je od januara ove godine do 24. septembra nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći iz Tuzle, na severoistoku BiH.

Tužilaštvo je preciziralo da je Radoičiću oružje isporučivano na teritoriji Beograda, "najčešće na potezu Bubanj potok - Vrčin". U saopštenju je navedeno i da je on taj arsenal potom prenosio i skrivao u napuštenim objektima i šumama na teritoriji KiM.

Iz Prištine su, međutim, rešili da se obrate na adrese više zemalja u regionu, tražići od njih potvrdu svoje teze - da je Beograd kriv za sve. I prvo se javilo Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, navodeći da je "primilo podnesek institucija Kosova vezano za poreklo oružja u Banjskoj":

- Preliminarne dostupne informacije ukazuju da se ne radi o oružju zaostalom iz rata u BiH. Do sada dostupni podaci ukazuju da je verovatno reč o oružju novijeg datuma proizvodnje, koje nije BiH porekla, ali će se putem instituta međunarodne saradnje, sprovesti potrebne aktivnosti kako bi se sa sigurnošću utvrdili svi detalji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (31)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave