POKUŠAJ PRIŠTINE BIĆE OSUJEĆEN: Snažna poruka ambasadorke Srbije pri Unesku Tamare Rastovac Siamašvili

Eventualni pokušaji tzv. Kosova da postane članica Organizacije Ujedinjenih nacija za nauku, obrazovanje i kulturu (Unesko), čak i kada bi se dogodili, sada su unapred osujećeni i osuđeni na neuspeh, ne samo zbog toga što Srbija u ovoj svetskoj instituciji ima većinu na svojoj strani, već i zbog toga što je naša zemlja upravo reizabrana u Izvršni savet ove važne organizacije.

ПОКУШАЈ ПРИШТИНЕ БИЋЕ ОСУЈЕЋЕН: Снажна порука амбасадорке Србије при Унеску Тамаре Растовац Сиамашвили

Foto: Goran Čvorović

- Izabrani smo treći put uzastopno, a posebno treba imati u vidu da smo dobili apsolutno najveći broj glasova u našoj izbornoj grupi – istakla je za "Novosti" ambasadorka Srbije pri Unesku Tamara Rastovac Siamašvili.

Ovaj rezultat je uspeh neumornog rada ambasadorke i celog našeg tima pri ovoj organizaciji.

- To je, pre svega, potvrda ugleda koji Srbija uživa – kaže Siamašvili.

Pored nas su, ističe ambasadorka, u Izvršni savet izabrani još i Češka, Slovačka i Albanija, ali nisu uspeli Ruska Federacija i Uzbekistan.

Srbija sada ostaje u ovom telu bar još naredne dve godine.

- To je izuzetno važno, s obzirom na to da je reč o organu koji suštinski definiše politiku Uneska – naglašava Taramra Rastovac. -  Izvršni savet priprema i Generalnu konferenciju Uneska, što je nama izuzetno važno.

Članstvo Srbije u Izvršnom savetu je veoma značajno i u slučaju nekog eventualnog budućeg kosovskog zahteva i eventualnog nastojanja Prištine da uđe u ovu organizaciju, iako  poslednjih godina nisu ni pokšavali, svesni da neće imati uspeha.

- To pitanje bi uvek trebalo da ide preko Izvršnog saveta – naglasila je Rastovac Siamašvili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)