"SVI SU SE UJEDINILI PROTIV NAS" Gujon: Ako pobede priznaće nezavisnost Kosova i uvesti sankcije Rusiji

Novosti online

11. 12. 2023. u 17:43

NA predizbornom skupu liste„Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane“ u Prokuplju obratio se direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, Arno Gujon, koji je govorio o predstojećim izborima koji će biti održani 17. decembra.

СВИ СУ СЕ УЈЕДИНИЛИ ПРОТИВ НАС Гујон: Ако победе признаће независност Косова и увести санкције Русији

Foto: Novosti

- Draga braćo i sestre, govori srpski da te ceo svet razume. Godinama unazada taj ceo svet nije mogao da me razume, jer srpski nisam znao, ali po povratku u Francusku želeo sam da učim srpski. Znate li zašto, jer sam hteo da raumem narod. Išao sam od knjižare do knjižare u rodnom Grenoblu, i rekao mi je bibliotekar da ima knjigu kojom može da mi pomogbne. Dao mi je knjigu na srpskom, koja se zvala Naučite srpski, bez muke.

- Čitao sam, pisao sam, govorio sam, i na kraju naučio srpski jezik. Naučio sam jednu veliku lekciju - ništa nije bez muke. Zato sam odlučio da se angažujem. Jedino uz trud možemo postići rezultate, a onda postavljamo nove ciljeve. Postigli smo puno toga prethodnih 11 godina, iako sam samo dva meseca u stranci. A zajedno ćemo postaviti nove ciljeve.

- Kada glasamo ne biramo samo vladu, mi biramo budućnost, pravac. Biramo ljude koji će pretvoriti naše ideje u dela. Protiv nas svi su se ujedinili. Svi najavili da će posle izbora napraviti nekakvu koalciiju, tehničku vladu kako govore. Ne znam šta tzo znači, ali znam da bi to bio tehnički nokaut, da vas udaraju sa leve i desne strane, kao u boksu. Nema izmicanja, morate i vi onda u borbu. Istinom protiv njihovih laži i prevara, da ih razobličimo. Ako pobede slučajno 17. decmebra, 18. će priznati nezavisnost Kosova, a 19. će uvesti sankcije Rusiji. Da li je to ono što želimo?

- Kriju se iza jednog logoa, nema ih nigde na bilbordima, ne vidimo njihova lica, zato što hoće time što se kriju da uzmu našu Srbiju, a mi je ne damo. Želimo Srbiju koja se razvija ekonomski  i demografski, želim oda se ljudi vraćaju u Srbiju, koja poštuje svoju prošlost i gleda u budućnost.

- Od kada sam postao građanin ove države, glasam na svakim izborima. Uveren sam da svaki moj glas znači i svaki vaš glas vredi više od tajkuna koji ćžele da kupe našu dušu i da izdaju Srbiju. Zato 17. decmebra treba da glasamo za naču decu, za naše Kosovo, našu nezavisnu politiku, za naše slobodarske ideje, za listu broj 1 „Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!