ŽELIM VAM DOBRO ZDRAVLJE, SREĆU I NOVE USPEHE ZA DOBROBIT PRIJATELJSKOG NARODA: Alijev čestitao Vučiću pobedu na izborima

Tanjug

18. 12. 2023. u 17:53

PREDSEDNIK Azerbejdžana Ilham Alijev čestitao je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pobedu na vanrednim parlamentarnim izborima i izrazio uverenje da će dvojica lidera nastaviti zajedničke napore na daljem jačanju i produbljivanju posebnih odnosa i strateškog partnerstva dve zemlje.

ЖЕЛИМ ВАМ ДОБРО ЗДРАВЉЕ, СРЕЋУ И НОВЕ УСПЕХЕ ЗА ДОБРОБИТ ПРИЈАТЕЉСКОГ НАРОДА: Алијев честитао Вучићу победу на изборима

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

"Izborni rezultati jasno odražavaju visoko uvažavanje i podršku vašeg naroda politici koju sprovodite za razvoj i prosperitet Srbije, pokazujući značajno poverenje koje imaju u vas", naveo je Alijev u pismu čestitke Vučiću, koje je uputio dok Vučić, kako napominje azerbejdžanska državna novinska agencija AZERTAC, proslavlja ubedljivu pobedu liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" na vanrednim parlamentarnim izborima.

On je naglasio da su za Baku odnosi Azerbejdžana i Srbije, koju je nazvao prijateljskom zemljom i pouzdanim partnerom, od posebnog značaja.

"Oduševljeni smo dosadašnjim nivoom naših međudržavnih odnosa zasnovanih na međusobnom poverenju i podršci, kao i našom plodnom saradnjom u različitim oblastima, koja se iz dana u dan širi. Aktivan politički dijalog između nas igra značajnu ulogu u razvoju naše interakcije", naveo je Alijev.

On je u pismu čestitke Vučiću naveo da predsednik Srbije "ima veliki doprinose i usluge u održavanju i podizanju tradicionalnih prijateljskih odnosa između Azerbejdžana i Srbije na njihov sadašnji nivo". Naglasio je i da ima najlepše uspomene na nedavnu posetu Srbiji, koju je nazvao prelepom zemljom, i istakao da jako ceni "iskreni susret" sa Vučićem.

"Uveren sam da ćemo uspešno nastaviti naše zajedničke napore na daljem jačanju i produbljivanju specijalnih odnosa i strateškog partnerstva između Azerbejdžana i Srbije u skladu sa voljom naših naroda", dodao je Alijev.

"Želim vam dobro zdravlje, sreću i nove uspehe u odgovornim aktivnostima za dobrobit prijateljskog naroda Srbije", poručio je predsednik Azerbejdžana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!