PRVA REAKCIJA BEOGRADA POSLE SASTANKA S PREDSTAVNICIMA KVINTE: Nikada nećemo odustati od svoga naroda

Novosti online

31. 01. 2024. u 19:52

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je večeras da nikad težem sastanku nije prisustvovao nego što je bio današnji predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora zemalja Kvinte, kao i da je svima u prostoriji bilo jasno da je za trenutnu situaciju u južnoj srpskoj pokrajini glavni krivac Aljbin Kurti.

ПРВА РЕАКЦИЈА БЕОГРАДА ПОСЛЕ САСТАНКА С ПРЕДСТАВНИЦИМА КВИНТЕ: Никада нећемо одустати од свога народа

Foto: D. Milovanović

On je nakon sastanka Vučića sa ambasadorima u Predsedništvu Srbije rekao za Tanjug da je tzv. uredba o platnom prometu, koja će sutra stupiti na snagu, još jedan nasilni akt koji je direktno usmeren na opstanak srpskog naroda.

"Predsednik Vučić je vodio suštinski važne odgovorne razgovore sa ambasadorima Kvinte, i sutra će imati brojne razgovore koji se odnose na to. Činimo sve da ovakvo ponašanje Kurtija zaustavo. Odluke ćemo donositi strpljivo i mudro imajući na umu dugoročni cilj", rekao je Petković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je dodao da će se narednih dana Vučić obratiti javnosti u vezi ove teme i u vezi odluke o ukidanju dinara.

"Srpski narod treba da zna da ima iza sebe Srbiju i predsednika Vučića i nikada nećemo odustati od svoga naroda i borićemo se za zaštitu njihovih prava, jer Srbi imaju prava na Kosovu i Metohiji da žive, opstaju, imaju svoju budućnost, platni promet i da funkcionišu naše institucije. Od toga nikada nećemo odustati", naglasio je Petković.

On je istakao da Kurti odluku o dinaru niti je odložio, niti je ukinuo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (54)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)