"KAO DA GLEDAM LIKOVE IZ STRIPA..." Medvedev oštro o Bajdenu i Trampu - Služe kao povod za beskonačne šale koje kruže po internetu

Novosti online

22. 02. 2024. u 11:55

TRENUTNI i bivši predsednici Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden i Donald Tramp podsećaju na likove iz stripova ili iz današnjih mimova i služe kao povod za beskonačne šale koje danas kruže po mrežama i internetu, ocenio je bivši predsednik Rusije Dmitrij Medvedev u nešto otvorenijem razgovoru sa ruskim medijima.

КАО ДА ГЛЕДАМ ЛИКОВЕ ИЗ СТРИПА... Медведев оштро о Бајдену и Трампу - Служе као повод за бесконачне шале које круже по интернету

Foto: Tanjug/AP

- Da, oni imaju neke slične karakteristike ličnosti sa američkim političarima prošlog veka, ali kada gledam na aktuelnog predsednika i prethodnog, stalno imam osećaj da gledam likove iz stripa - poručio je Medvedev.

Dodao je da je veoma teško uporediti Bajdena s Ruzveltom, Ajzenhauerom, Kenedijem, Niksonom, Fordom pa čak i Reganom.

- To su principijelno različiti političari. I to je za Ameriku, verovatno, velika nesreća - prokomentarisao je.

- Moja trenutna funkcija mi dozvoljava da govorim kategoričnije i otvorenije nego tokom nekih drugih perioda, bez potrebe da gradim neku direktnu diplomatsku komunikaciju sa njima - nastavio je dalje Medvedev i istakao da smatra da između SAD i Rusije neće biti normalnih odnosa u narednim decenijama, ako se uzme u obzir sve što se desilo.

- Najveća pretnja današnjice nisu klimatske promene, već bolesni starci poput Bajdena, koji su već zapali u dementno stanje i koji su spremni da pokrenu rat protiv Rusije - dodao je.

Na pitanje da li će Moskvi biti lakše da gradi odnose sa Vašingtonom ukoliko na vlast ponovo dođe Tramp, Medvedev je odgovorio:

- Nama je u najvećoj meri svejedno ko je na vlasti u SAD. Apsolutno nam je svejedno sa kim (treba da sarađujemo), pošto između nas postoji jedan pravi antagonizam i te razlike neće biti prevaziđene u narednim godinama.

Ali, kako kaže, ni američkoj dubokoj državi nije mnogo bitno ko će biti na vlasti.

Bitno im je da "sve drže u rukama", "nije im bitno ko je na vlasti - da li demokrata ili republikanac, smešni deda, koji zaboravlja prezimena lidera drugih zemalja ili neki dosta čvrst rukovodilac".

Govoreći o unutrašnjim problemima Sjedinjenih Američkih Država, izjavio je da je u interesu Moskve da situacija u toj zemlji bude stabilna i da ne dođe do građanskog rata ili otcepljenja Teksasa, što je pre 20 godina delovalo kao glupost, a o čemu se danas razgovara. 

- Ukoliko mislite da se mi ovome jako radujemo - grešite. Razlog je jednostavan: Amerika je ipak najvažniji svetski igrač, ima ogroman potencijal. Amerika je naš direktan protivnik, ali s druge strane i partner u pregovorima o nuklearnim potencijalima - naglasio je bivši predsednik Ruske Federacije.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: KRZNENI ČLAN RUSKE ARMIJE: Pas Žužik pomaže protivvazdušnoj jedinici ruske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana