"NIŠTA NAS NEĆE POKOLEBATI, BORIĆEMO SE ZA SVOJA PRAVA": Radnici gradskog vodovoda i JKP "Standard" u redovima za svoje dinare

Novosti online

06. 03. 2024. u 11:15

ODLUKA Prištine da ukine platni promet sa centralnom Srbijom i zabrani dinar kao platežno sredstvo na KiM, dovela je Srbe u beznadežnu situaciju.

НИШТА НАС НЕЋЕ ПОКОЛЕБАТИ, БОРИЋЕМО СЕ ЗА СВОЈА ПРАВА: Радници градског водовода и ЈКП Стандард у редовима за своје динаре

Foto: Novosti

Ispred ispostava Poštanske štedionice u svim srpskim sredinama stvaraju se nepregledni redovi ljudi koji čekaju na svoje pošteno zarađene plate.

Tako se jutros ispred filijale Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici okupilo oko 200 radnika gradskog vodovoda JKP „Standard”, očekujući lične dohotke koji bi, prema planu isplata, trebalo da dobiju danas.

Kako ističu, primorani su i da satima stoje u redu, jer drugih primanja nemaju, a mnogi nisu u stanju da za isplatu putuju u centralnu Srbiju.

I pored toga poručuju da ih ništa neće pokolebati da se bore za život i svoja prava, u svom zavičaju.

Građanima koji primaju plate iz budžeta države Srbije, penzionerima i korisnicima socijalnih i drugih davanja, na KIM je ugrožena prosta egzistencija.

- Odluka da nam se oduzme pravo na isplatu jedinih sredstava za život, preliva ionako punu čašu ‘žuči’ koja svakodnevno stiže iz Prištine - kažu sagovornici TV Most.

Slađana Milenković, zaposlena u JKP „Standard”, kaže da poslednja odluka Prištine mnogo otežava njihov život.

- Plata nam je bila i ne možemo celu da podignemo. Podigla sam 10.000 dinara, što je malo za svakodnevni život. Mnogi od nas nisu u mogućnosti da odu do centralne Srbije, mi mlađi možemo, stariji ne mogu - navodi Milenkovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu