BRNABIĆEVA PRISUSTVUJE KONGRESU EPP: Premijerka se danas sastaje i sa Micotakisom

Tanjug

07. 03. 2024. u 08:37

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić danas nastavlja boravak u Bukureštu, gde prisustvuje Kongresu Evropske nacionalne partije.

БРНАБИЋЕВА ПРИСУСТВУЈЕ КОНГРЕСУ ЕПП: Премијерка се данас састаје и са Мицотакисом

Foto: Tanjug

Ona će se, na marginama Kongresa, koji je počeo u sredu, sastati sa premijerom Grčke Kirjakosom Micotakisom.

Brnabićeva je sinoć razgovarala sa predsednikom Rumunije Klausom Johanisom, što je bio njihov prvi susret.

Premijerka je, nakon tog sastanka, rekla da Rumunije čvrsto ostaje pri svom stavu da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Predsednik Johanis je dodao da je Rumunija spremna da pomogne Srbiji na njenom evropskom putu.

Brnabićeva i Johanis su razgovarali o realizaciji projekata iz oblasti infrastrukture.

Tokom prvog dana Kongresa, Brnabićeva je imala sastanke i sa predsednikom Senata Rumunije i predsednikom Nacionalno-liberalne partije (PNL) Nikolaem Jonelom Ćukom, koji je jedan od domaćina ovogodišnjeg Kongresa, nemačkim poslanikom CDU Tilanom Kubanom i liderom VMRO-DPMNE Hristijanom Mickoskim.

Uoči Kongresa EPP, ona je imala i srdačan susret sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

Na Kongresu EPP učestvuje preko 2.000 delegata iz više od 40 zemalja, među kojima su predsednica EK Ursula fon der Lajen, predsednica Evropskog parlamenta Roberta Mecola, šefovi država i vlada, predstavnici evropskih narodnih partija, ali i članovi koji su deo političke porodice EPP.

Tokom prvog dana skupa, usvojen je i manifest EPP, a učesnici su imali prilike da razmene mišljenja o ključnim temama za budućnost Evrope, kao što su ekonomija, bezbednost, odbrana, međunarodna solidarnost.

Program Kongresa obuhvata i pripreme za predstojeće izbore za Evropski parlament, koji će biti organizovani od 6. do 9. juna ove godine.

Domaćini su, u partnerstvu sa Evropskom narodnom partijom, rumunska Nacionalno-liberalna partija, predsednik EPP Manferd Veber i Generalni sekretar EPP Tanasis Bakolas.

Završne govore na Kongresu održaće Ursula fon der Lajen, Roberta Mecola i Klaus Johanis.

EPP je trenutno najbrojnija politička grupacija u Evropskom parlamentu.

Bukurešt je takođe bio domaćin Kongresa u oktobru 2012. godine.

BONUS VIDEO: SPREMAN SAM ZA TROJKE U SKUPŠTINI: "Novosti" u parlamentu sa Željkom Rebračom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (29)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu