POTREBNA HITNA AKCIJA MEĐUNARODNE ZAJEDNICE: Predsednik Srpske liste razgovarao sa Suniogom i Šćigelom o zaštiti prava srpskog naroda

D. Z.

15. 03. 2024. u 19:45

PREDSEDNIK Srpske liste prof. dr Zlatan Elek održao je danas, sa saradnicima, odvojene sastanke sa šefom Kancelarije EU na Kosovu i Metohiji Tomašom Suniogom i direktorom Kancelarije visokog predstavnika OEBS za pitanje manjina Marekom Šćigelom.

ПОТРЕБНА ХИТНА АКЦИЈА МЕЂУНАРОДНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ: Председник Српске листе разговарао са Суниогом и Шћигелом о заштити права српског народа

D.Z.

Predstavnici Srpske liste su, kako se navodi u saopštenju za javnost, na sastancima ukazali na institucionalno nasilje koje se svakodnevno sprovodi nad Srbima na Kosovu i Metohiji, svakodnevno kršenje prava srpskog naroda i eskalatorne poteze režima u Prištini koji ugrožavaju opstanak srpskog naroda, te na direktne posledice odluke o ukidanju dinara kojom se najdirektnije udara na ceo srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Na sastancima je zatražena hitna i konkretna akcija međunarodne zajednice u cilju zaštite prava srpskog naroda, sprovođenje sporazuma koji predviđaju stvaranje Zajednice srpskih opština i stvaranje uslova za opstanak Srba na svojim vekovnim ognjištima.

BONUS VIDEO - DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)