SUTRA NEĆE MOĆI PTICA DA PROLETI: Vučić - Bićemo nemilosrdni prema svakome ko želi da ugrozi naše stanovništvo

Novosti online

22. 03. 2024. u 21:19

GOST emisije "Prva tema" na Tv Prva večeras je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

СУТРА НЕЋЕ МОЋИ ПТИЦА ДА ПРОЛЕТИ: Вучић - Бићемо немилосрдни према свакоме ко жели да угрози наше становништво

Foto: Printskrin TV Prva

Govoreći o terorističkom napadu, Vučić kaže da je siguran je da će ruski lider Putin pronaći i krivce, ali i dodatno pojačati rad bezbednosnih službi.

Vučić je rekao da će se raditi na apsolutnoj zaštiti bezbednosti u Srbiji, i da će na tome raditi sve agencije.

- Predlagaćemo i neke nove zakone. Pošto je sada postalo moderno, mediji se bore za klikove, ali vidite da postoji neki trend porasta napada nožem. Posebno kod korisnika narkotika, i značajno ćemo povećati krivične kazne za one koje uhvatimo sa hladnim oružjem bilo gde. Idemo u narodnu skupštinu sa tim predlogom. Hoćemo da Beograd bude jedan od tri najsigurnija grada - kaže on.

Vučić je istakao da građani Srbije uvek znaju da mogu da se oslone na svoje rukovodstvo, i da znaju da je država iznad svega.

- I životi građana su iznad svega i znaju da ćemo ih zaštititi - rekao je on.

- Za mene je važno sa kažemo sutra i našoj policiji i BIA da u većem broju zaposednu šoping molove, stadione. Da uradimo sve što je moguće da sačuvamo naše stanovništvo.

- Mi sutra imamo utakmicu Zvezda-Zenit i vi znate to je utakmica za nas visokog rizika zbog mnogo stvari. Daćemo sve od sebe, ptica neće moći da proleti i ugrozi bilo goste naše, bilo domaćine, bilo kog. A to neka sad razmišljaju oni što su mislili da bilo šta urade. Bićemo nemilosrdni prema svakome ko želi da ugroži naše stanovništvo.

Predsednik dodaje da govori o raznima koji su bežavši od rata došli ovde da nam sole pamet kako treba da izgleda bezbednosna situacija u Srbiji. Građani Srbije treba da budu mirni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (40)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?